Lebkuchen sunt biscuiti nemtesti cu miere si mirodenii, asemanatori cu turta dulce.

Lebkuchen - Biscuiti Nemtesti
Timp total 35 minute

Ingrediente

90g alune 65g migdale 300g faina 3 linguri cacao 2 lingurita de scortisoara 1 lingurita de ghimbir macinat 1 lingurita de cuisoare 1/2 lingurita de sare 1/2 lingura de praf de copt 1/4 linguri de bicarbonat de sodiu 175g zahar brun 175ml de miere 50g unt 1 lamaie - coaja rasa 2 oua Pentru glazura: 300g zahar 2 linguri de rom alb 6-7 linguri de apa calduta

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se pun cuisoarele intr-un blender cu jumatate din cantitatea de faina si se amesteca pana cand capata consistenta unei pudre fine. Se adauga faina ramasa, cacao, mirodenii, sare, praf de copt si bicarbonat de sodiu, apoi se amesteca usor.

2. Se pun zaharul, mierea, untul si coaja de lamaie intr-un vas si se amesteca cu un mixer. Se incorporeaza ouale, pe rand. Se adauga treptat amestecul de cuisoare, apoi se amesteca cu o viteza mica pana la amestecare. Se lasa in frigider timp de 10 minute.

3. Pentru a face biscuitii, se formeaza, cu mainile ude, bile netede. Se aseaza bilele la distante de 4-5 cm in tava pregatota - se vor intinde in timpul coacerii. Se coc pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 12-15 minute pana cand suprafata biscuitilor nu mai arata umeda si o scobitoare introdusa in centrul unuia dintre biscuiti iese curata. Se transfera pe un platou si se lasa sa se raceasca.

4. Pentru a face glazura biscuitilor, se pune zaharul intr-un castron mic si se adauga apa si rom. Se trece o parte a biscuitilor prin glazura, lasand excesul sa curga, apoi se pun pe un suport si se lasa sa se usuce.