Pentru aceasta reteta se folosesc toate ingredientele de baza de la de lasagna: ricotta, paste si rosii, insa se sare peste asezarea straturilorsi coacere pentru o masa super-rapida.

Lasagna Rapida

Ingrediente

  • 230g paste fusilli
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, maruntita
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 230g ciuperci taiate
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 400g rosii tocate in bulion
  • 8 cani baby spanac
  • 1/2 lingurita piper rosu
  • 3/4 cana ricotta

Mod de preparare

1. Se pune o oala mare de apa la fiert. Se adauga pastele si se gatesc conform indicatiilor de pe pachet . Se scurg si se transfera intr-un castron mare.

2. Intre timp, se incinge ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul si se fierbe, amestecand, pana se inmoaie si isi schimba culoarea. Se adauga ciupercile, sarea si piperul si se fierb, amestecand, timp de 5-6 minute.

3. Se adauga rosiile, spanacul si piperul rosu. Se lasa la foc mediu pana cand spanacul este gata, aproximativ 4 minute.

4. Se amesteca sosul cu pastele si se impart in 4 boluri. Se serveste cu 3 linguri de ricotta.