Pentru aceasta reteta se folosesc toate ingredientele de baza de la de lasagna: ricotta, paste si rosii, insa se sare peste asezarea straturilorsi coacere pentru o masa super-rapida.
Ingrediente
- 230g paste fusilli
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, maruntita
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- 230g ciuperci taiate
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 400g rosii tocate in bulion
- 8 cani baby spanac
- 1/2 lingurita piper rosu
- 3/4 cana ricotta
Mod de preparare
1. Se pune o oala mare de apa la fiert. Se adauga pastele si se gatesc conform indicatiilor de pe pachet . Se scurg si se transfera intr-un castron mare.2. Intre timp, se incinge ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul si se fierbe, amestecand, pana se inmoaie si isi schimba culoarea. Se adauga ciupercile, sarea si piperul si se fierb, amestecand, timp de 5-6 minute.
3. Se adauga rosiile, spanacul si piperul rosu. Se lasa la foc mediu pana cand spanacul este gata, aproximativ 4 minute.
4. Se amesteca sosul cu pastele si se impart in 4 boluri. Se serveste cu 3 linguri de ricotta.