Lasagna este un preparat preferat de multi, iar reteta de mai jos este reinventata, cu carne de pui si sos alb.

Lasagna cu pui
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 9 foi de lasagna
  • 1/2 ceasca de unt
  • 1 ceapa tocata
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1/2 cana faina
  • 1 lingurita sare
  • 2 cesti supa de pui
  • 1 1/2 cesti de lapte
  • 4 cani de mozzarella, tocata
  • 1 ceasca de parmezan, ras
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1/2 lingurita de piper
  • 2 cesti de ricotta
  • 2 cani de carne de pui, fiarta
  • 300g spanac gatit si scurs
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1/4 cana de parmezan, ras

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175 C. Se pune o oala mare cu apa si sare la fiert si se gatesc foile de lasagna in apa clocotita timp de 8 pana la 10 minute. Se scurg si se clatesc cu apa rece.

2. Se topește untul intr-o cratita mare, la foc mediu. Se calesc ceapa si usturoiul in unt, amestecand frecvent. Se adauga faina si sarea, apoi supa de pui si laptele si se fierbe, amestecand constant, timp de 1 minut. Se adauga 2 cani de mozzarella si 1/4 cana de parmezan. Se condimenteaza cu busuioc, oregano si piper negru macinat. Se ia de pe foc si se lasa deoparte.

3. Se raspandeste 1/3 din amestecul de sos in partea inferioara a unui vas termorezistent. Se adauga 1/3 din foile de lasagna, ricotta si pui. Se acopera cu 1/3 din foi peste carnea de pui, apoi sos, spanac si restul de 2 cani de mozzarella si 1/2 cana de parmezan. Se aranjeaza foile ramase peste branza si se imprastie sosul ramas, uniform. Se imprastie cu patrunjel si 1/4 cana de parmezan.

4. Se coace 35-40 de minute in cuptorul preincalzit.