Langoși ungurești - cea mai simplă rețetă

Apare în Aperitive, Paine, Langosi

Langoși ungurești - cea mai simplă rețetă
45 voturi
5 45

Langoșii sau plăcintele prăjite (sau scovergi, așa cum mai sunt numiți) reprezintă un preparat clasic din bucătăria ungurească. Se fac ușor și îi puteți prepara simpli sau umpluți cu brânză. 

Rețeta pentru aluat de langoși este cât se poate de simplă. Aluatul se face exact ca cel pentru pâine, fără să adăugați ulei în compoziție. Aluatul trebuie să fie moale, nu îmbibat de făină, pentru că, atunci când veți prăji langoșii, aceștia trebuie să se umfle frumos și să rămână pufoși atât la exterior, cât și la interior. 

Ingrediente

  • 600 g făină
  • 375 ml apă
  • un plic drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 l ulei pentru prăjit
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Cerneți făina într-un bol încăpător. Amestecați apa călduță cu zahărul, drojdia, sare, și puțină făină. Lăsați maiaua până când și-a dublat volumul.

Turnați maiaua peste făină și începeți să frământați. Aluatul se frământă cu mâna, până când s-a încorporat toată făina și a căpătat un aspect compact. Chiar dacă aluatul pare moale, nu mai adăugați făină în plus.

Lăsați la dospit într-un vas acoperit cu un prosop, circa 30 de minute. După ce aluatul s-a dospit, împărțiți în 6-8 bile egale. Ungeți bilele cu ulei și mai lăsați-le să se dospească individual încă 30 de minute.

Întindeți fiecare bilă de aluat cu mâna unsă cu aluat, fără să folosiți sucitorul. Langoșii trebuie să fie mai groși pe margine și mai subțiri la mijloc. Prăjiți fiecare langoș într-o tigaie în baie de ulei, astfel încât să nu atingă fundul tigăii. Lăsați 2 minute pe o parte, după care întoarceți 2 minute și pe cealaltă parte.

Serviți langoșii simpli sau cu brânză.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tocăniță de dovlecei simplă și rapidă

Tocănițele, aceste mâncăruri tradiționale, ieftine și ușor de preparat, sunt întotdeauna o alegere sănătoasă pentru un...

Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale, sunt delicioase, versatile și pot fi incluse într-o mulțime de rețete și...

Budincă de mascarpone simplă și rapidă

Deserturile rapide, ușoare și fără preparare termică sunt ideale atunci când vreți să preparați ceva rapid și delicios sau...

Negresă - rețetă simplă

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când...

Clătite americane rețetă

Clătitele americane (sau pancakes) sunt un desert delicios, dar pot foarte bine să țină loc de mic dejun. Sunt hrănitoare și gustoase și,...

Tobă de porc - rețetă tradițională

Toba, caltaboșul, lebărul și cârnații sunt printre preparatele tradiționale de Crăciun care nu lipsesc de pe mesele românilor...

Cheesecake rețetă

Cheesecake-ul, acest desert delicios pe bază de cremă de brânză, a devenit popular în toată lumea. Se poate face sub o mulțime de...

Rețetă colivă

Coliva este un preparat românesc, tradițional, care se pregătește, în general, în scop comemorativ, pentru parastase....

Albă ca Zăpada - rețetă

Prăjitura Albă-ca-Zăpada este una dintre cele mai populare și iubite prăjituri din bucătăria românească. Poartă acest nume pentru...

Langoși cu gem de prune - de post

Plăcintele cu gem sau cu dulceață sunt un desert perfect pentru perioada postului. Se fac ușor și vă puteți bucura de gustul lor în...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta