Langoși ungurești - cea mai simplă rețetă

Apare în Aperitive, Paine, Langosi

Langoși ungurești - cea mai simplă rețetă
43 voturi
3 43

Langoșii sau plăcintele prăjite (sau scovergi, așa cum mai sunt numiți) reprezintă un preparat clasic din bucătăria ungurească. Se fac ușor și îi puteți prepara simpli sau umpluți cu brânză. 

Rețeta pentru aluat de langoși este cât se poate de simplă. Aluatul se face exact ca cel pentru pâine, fără să adăugați ulei în compoziție. Aluatul trebuie să fie moale, nu îmbibat de făină, pentru că, atunci când veți prăji langoșii, aceștia trebuie să se umfle frumos și să rămână pufoși atât la exterior, cât și la interior. 

Ingrediente

  • 600 g făină
  • 375 ml apă
  • un plic drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 l ulei pentru prăjit
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Cerneți făina într-un bol încăpător. Amestecați apa călduță cu zahărul, drojdia, sare, și puțină făină. Lăsați maiaua până când și-a dublat volumul.

Turnați maiaua peste făină și începeți să frământați. Aluatul se frământă cu mâna, până când s-a încorporat toată făina și a căpătat un aspect compact. Chiar dacă aluatul pare moale, nu mai adăugați făină în plus.

Lăsați la dospit într-un vas acoperit cu un prosop, circa 30 de minute. După ce aluatul s-a dospit, împărțiți în 6-8 bile egale. Ungeți bilele cu ulei și mai lăsați-le să se dospească individual încă 30 de minute.

Întindeți fiecare bilă de aluat cu mâna unsă cu aluat, fără să folosiți sucitorul. Langoșii trebuie să fie mai groși pe margine și mai subțiri la mijloc. Prăjiți fiecare langoș într-o tigaie în baie de ulei, astfel încât să nu atingă fundul tigăii. Lăsați 2 minute pe o parte, după care întoarceți 2 minute și pe cealaltă parte.

Serviți langoșii simpli sau cu brânză.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Varză a la Cluj - rețetă tradițională

Dacă v-ați plictisit de sarmale, puteți încerca o altă rețetă tradițională și delicioasă. Varza a la Cluj este un preparat extrem...

Cea mai simplă salată de vinete (fără maioneză)

Există o mulțime de feluri de a face salată de vinete, cu sau fără maioneză, în stil românesc sau în stil arăbesc. Unele...

Prăjitura Boema - rețetă de cofetărie

Există deserturi care nu se vor demoda niciodată și care își vor păstra farmecul indiferent de epocă. Iar prăjiturile de cofetărie,...

Zacuscă de pește (rețetă dobrogeană)

Astăzi vă propunem o altfel de rețetă de zacuscă, specifică mai degrabă zonei Dobrogei și localităților de pe lângă Dunăre....

Langoși umpluți cu brânză și mărar

Langoșii sunt unul dintre preparatele delicioase pe care le-am împrumutat din bucătăria ungurească. Sunt delicioși, se fac ușor,...

Prăjitură Regina Maria - rețetă din caietul bunicii

Dintre toate deserturile, prăjiturile făcute după rețete vechi, transmise din generație în generație, au un gust aparte. Este și...

Chifteluțe pufoase - cea mai simplă rețetă

Atunci când vine vorba despre mâncăruri tradiționale românești, chiftelele sunt una dintre vedetele din bucătărie. Se fac...

Cea mai simplă rețetă de brownies

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când...

Quiche lorraine - cea mai simplă rețetă

Atunci când auzi de un preparat inspirat din bucătăria franceză, te gândești la ceva foarte complex, nu-i așa? Ei bine, nu este...

Bouyourdi - cea mai simplă mâncare grecească

În sezonul cald, ultimul lucru pe care ni-l dorim este să petrecem mult timp în bucătărie, în fața aragazului sau a...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta