Langoși ungurești - cea mai simplă rețetă

Apare în Aperitive, Paine, Langosi

Langoși ungurești - cea mai simplă rețetă
44 voturi
4 44

Langoșii sau plăcintele prăjite (sau scovergi, așa cum mai sunt numiți) reprezintă un preparat clasic din bucătăria ungurească. Se fac ușor și îi puteți prepara simpli sau umpluți cu brânză. 

Rețeta pentru aluat de langoși este cât se poate de simplă. Aluatul se face exact ca cel pentru pâine, fără să adăugați ulei în compoziție. Aluatul trebuie să fie moale, nu îmbibat de făină, pentru că, atunci când veți prăji langoșii, aceștia trebuie să se umfle frumos și să rămână pufoși atât la exterior, cât și la interior. 

Ingrediente

  • 600 g făină
  • 375 ml apă
  • un plic drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 l ulei pentru prăjit
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Cerneți făina într-un bol încăpător. Amestecați apa călduță cu zahărul, drojdia, sare, și puțină făină. Lăsați maiaua până când și-a dublat volumul.

Turnați maiaua peste făină și începeți să frământați. Aluatul se frământă cu mâna, până când s-a încorporat toată făina și a căpătat un aspect compact. Chiar dacă aluatul pare moale, nu mai adăugați făină în plus.

Lăsați la dospit într-un vas acoperit cu un prosop, circa 30 de minute. După ce aluatul s-a dospit, împărțiți în 6-8 bile egale. Ungeți bilele cu ulei și mai lăsați-le să se dospească individual încă 30 de minute.

Întindeți fiecare bilă de aluat cu mâna unsă cu aluat, fără să folosiți sucitorul. Langoșii trebuie să fie mai groși pe margine și mai subțiri la mijloc. Prăjiți fiecare langoș într-o tigaie în baie de ulei, astfel încât să nu atingă fundul tigăii. Lăsați 2 minute pe o parte, după care întoarceți 2 minute și pe cealaltă parte.

Serviți langoșii simpli sau cu brânză.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Creme brulee - cea mai simplă rețetă

Un desert cremos și delicios este întotdeauna bine-venit, fie că vorbim despre o după-amiază în familie, o zi de naștere, sau...

Crumble cu mere - cea mai simplă rețetă

Unul dintre cele mai simple deserturi cu mere pe care le puteți face în perioada aceasta este crumble. O prăjitură de inspirație...

Sos de roșii pentru paste - cea mai simplă rețetă

Sosul de roșii este baza pentru cea mai simplă rețetă de paste. O porție de paste cu un sos de roșii bine făcut și cu puțin parmezan ras...

Prăjitură simplă cu ciocolată și alune

Prăjiturile cu ciocolată sunt întotdeauna irezistibile și, uneori, foarte ușor de făcut. Este și cazul desertului pe care vi-l...

Cea mai simplă rețetă de papanași

Deserturile tradiționale ocupă un loc aparte în bucătăria românească. Indiferent cât de multe rețete de dulciuri...

Tort de ciocolată - cea mai simplă rețetă

Nimeni nu poate rezista în fața unui tort de ciocolată apetisant și cremos. Și nu vorbim numai de torturile de ciocolată din...

Tăiței de casă pentru supă - cea mai simplă rețetă

Nimic nu se compară cu o supă de pasăre, cu tăiței de casă sau cu găluște. Una dintre cele mai gustoase și mai ușoare ciorbe pe care le...

Tort de mere - rețetă de casă

Merele sunt unele dintre fructele toamnei, sunt aromate și ieftine, se găsesc peste tot, așa că deserturile pe bază de mere sunt la mare...

Varză a la Cluj - rețetă tradițională

Dacă v-ați plictisit de sarmale, puteți încerca o altă rețetă tradițională și delicioasă. Varza a la Cluj este un preparat extrem...

Cea mai simplă salată de vinete (fără maioneză)

Există o mulțime de feluri de a face salată de vinete, cu sau fără maioneză, în stil românesc sau în stil arăbesc. Unele...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta