Labneh - cremă libaneză de iaurt

Apare în Mancaruri, Aperitive, Iaurt

Labneh - cremă libaneză de iaurt
5 voturi
5 5


Aproape că nu există masă tradițională libaneză fără labhen, o cremă consistentă și delicioasă făcută din iaurt gras. Combinația din iaurt, ulei de măsline și mentă este foarte gustoasă, fresh și se potrivește de minune alături de un kebap sau o porție de kafta, dar cel mai des este servit ca aperitiv, în combinație cu hummus și cu lipii. 

Pentru un labneh perfect, trebuie să folosiți iaurt gras. Iaurt grecesc sau orice fel de iaurt cu 10% grăsime. Puteți picura și câteva picături de zeamă de lămâie, dacă vreți să îi dați o notă și mai fresh.

Ingrediente

  • 350 g iaurt gras (grecesc)
  • 60 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță mentă
  • sare
Timp de preparare: 15 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți iaurtul și sarea într-un bol. Turnați uleiul puțin câte puțin, amestecând încontinuu. Păstrați 2 linguri de ulei pentru final.

Puneți menta proaspătă tocată mărunt sau uscată, dacă folosiți mentă uscată. Amestecați bine și dați la rece pentru cel puțin o jumătate de oră înainte de a servi.

Decorați cu puțin ulei de măsline și serviți.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Cheesecake Cu Iaurt Si Afine

Un desert usor pentru intalnirile cu prietenii.

Blinele Santorini Cu Iaurt

Daca ai fost vreodata in Grecia, atunci, cu siguranta, ai gustat blinele de tomate. Se fac pe multe dintre insule, dar acestea provin din Santorini.

Dovlecei Condimentati Si Iaurt Cu Curry

Dovleceii gatiti in acest mod pot constitui un fel principal de mancare sau pot fi o garnitura delicioasa langa o friptura la gratar.

Inghetata De Iaurt Cu Zmeura

Inghetata de zmeura, pentru mine, a reprezentat intotdeauna un desert perfect.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta