Supele cremă sunt cele mai ușoare și mai rapide. Dacă nu ați preparat ciorbe și supe până acum, o supă cremă este un punct de pornire excelent, pentru că nu necesită cine știe ce experiență în bucătărie, nici prea mult timp de preparare. 

Astăzi vă propunem o supă cremă de linte după o rețetă marocană. Există multe feluri de a face supă de linte, majoritatea inspirate din bucătăriile orientale. Diferă puțin modul de preparare și condimentele, dar rețeta de bază este aproximativ aceeași. 

Supă cremă de linte în stil marocan
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 300 g linte verde
  • o ceapă
  • 2 roșii
  • 3 linguri ulei
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță coriandru
  • 1 linguriță chimion
  • 1 linguriță curcuma
  • 1 linguriță boia
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Tocați ceapa mărunt și puneți-o la călit într-un vas cu puțin ulei. Când ceapa s-a călit, adăugați usturoiul zdrobit și condimentele. Amestecați și puneți roșiile curățate și tăiate cubulețe. Lăsați să fiarbă câteva minute, după care adăugați lintea și stingeți cu doi litri de apă.

Lăsați supa să fiarbă până când lintea este complet fiartă. Dacă mai este nevoie, mai completați cu apă. Când lintea a fiert, opriți focul. Lăsați supa să se răcească 15 minute, după care o puteți pasa cu ajutorul unui blender vertical. Dacă este nevoie, mai subțiați supa cu apă fierbinte.

Serviți supa cu pătrunjel proaspăt tocat, puțin chimion și boia deasupra și, opțional, zeamă de lămâie.

Poftă bună!