Kavarma - cea mai bună tocăniță bulgărească

Apare în Mancaruri cu carne, Carne de porc

Kavarma - cea mai bună tocăniță bulgărească
61 voturi
4 61

Dacă treci Dunărea, la sud, găsești o adevărată comoară culinară. Vorbim despre mâncarea bulgăreacă, evident, foarte gustoasă și variată și plină de arome.

Bucătăria bulgărească este o combinație de influențe balcanice și turcești, un mix de arome și gusturi care nu au cum să te lase indiferent. Bulgarii sunt specialiști în tocănițe, pe care le fac din orice: pui, vită, miel, porc. 

Kavarma este una dintre cele mai gustoase mâncăruri bulgărești și se poate face atât din carne de pui, cât și din porc. Specificul ei, la fel ca în cazul multor mâncăruri bulgărești, sunt castraveții murați. 

În funcție de zona Bulgariei în care ajungeți, veți întâlni Kavarma preparată după rețeta locului, picantă sau nepicantă. 

Ingrediente

  • 750 g carne de porc/ vită/ pui
  • 1 praz
  • 4-5 linguri ulei
  • 100 ml sos de roșii
  • 1 linguriță paprika
  • 1 pahar de vin roșu
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 2 foi de dafin
  • 1 ardei iute
  • 2-3 castraveciori murați
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți uleiul într-o cratiță pe foc și adăugați carnea tăiată cubulețe. Căliți carnea cu sare și piper, apoi adăugați un pahar de vin.

Când vinul s-a evaporat, puneți ardeiul iute tocat mărunt, paprika, foile de dafin și sosul de roșii. Lăsați să fiarbă cu capacul, amestecând din când în când. Când carnea este aproape gătită, puneți prazul tăiat bucăți, ceapa și morcovul tocate.

Lăsați până când legumele s-au gătit și sosul din vas a scăzut. La final, puneți castraveții murați tăiați felii și opriți focul.

Kavarma este gata și poate fi servită cu piure de cartofi, mămăliguță, orez sau simplă, cu pâine proaspătă și puțin pătrunjel verde.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tocăniță de dovlecei simplă și rapidă

Tocănițele, aceste mâncăruri tradiționale, ieftine și ușor de preparat, sunt întotdeauna o alegere sănătoasă pentru un...

Tocăniță de vită cu cartofi

O tocăniță cu carne și legume este o alegere sănătoasă și sățioasă pentru o masă care să sature întreaga familie. Tocănița...

Tocăniță Nicoise din pulpe de pui

O tocăniță de pui, aromată și delicioasă este o alegere perfectă pentru prânz sau cină. Alături de un piure sau o porție de orez,...

Cea mai bună înghețată din Europa se face la Galați

O înghețată fabricată în România a obținut marele premiu la o competiție alimentară.

Stifado - tocăniță grecească de vită

Stifado este o tocăniță tradițională grecească, din carne de vită și ceapă, pe care merită să o încercați. Se face ușor, nu...

Harira - cea mai bună supă marocană

Bucătăria orientală este foarte ofertantă în ceea ce privește mâncărurile pe bază de carne de vită. Chiar dacă unele...

Borek - cea mai bună plăcintă turcească

Există o mulțime de feluri de a face plăcintă cu brânză, dar niciuna nu se compară cu borek, clasica plăcintă cunoscută din...

Cea mai bună rețetă de negresă cu glazură

Nimic nu se compară cu o prăjitură de ciocolată, proaspăt scoasă din cuptor și peste care turnați o glazură fină și delicioasă. De...

Chicken nuggets - cea mai bună și simplă rețetă

Atunci când ai poftă să te răsfeți cu ceva bun, o rețetă de fast food preparată acasă și savurată în tihnă este alegerea...

Lemon curd - cea mai bună cremă de lămâie

Lemon curd , sau crema de lămâie , este un desert foarte simplu și versatil. O puteți savura ca atare, o puteți folosi la prăjituri...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta