Un desert elegant, potrivit pentru petreceri sofisticate.

Jeleu De Piersica, Soc Si Trandafir
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 5 foi de gelatina
  • 200ml de vin roze
  • 600ml suc de struguri albi si suc de piersici
  • 1 lingura socata
  • 1/4 lingurita apa de trandafir
  • ulei
  • 2 piersici, felii subtiri
  • frunze mici de menta

Mod de preparare

1. Se pune gelatina intr-un castron si se acopera cu apa rece. Se lasa sa se inmoaie timp de 5 minute. Intre timp, intr-o cana, se combina vinul, sucul, socata si apa de trandafir.

2. Se pune o parte mica din amestec intr-o cratita mica si se incalzeste, apoi se opreste caldura. Se scurge excesul de apa din gelatina, apoi se adauga in cratita si se amesteca pentru a se dizolva. Se toarna amestecul in cana cu lichidul ramas.

3. Se ung matritele usor cu ulei. Se pun cateva felii de piersica si cateva frunze de menta in fiecare, apoi se toarna jeleul. Se lasa sa se raceasca timp de cel putin 4 ore sau pana cand se intarese. Se rastoarna pe platouri pentru a servi.