Ora ceaiului va fi minunata cu aceasta prajitura. Cu o baza moale, jeleu de portocale, iti va potoli pofta de "ceva bun".

Jaffa Cake
Timp total 1 oră și 25 minute

Ingrediente

  • Pentru jeleu:
  • 135g jeleu de portocale
  • 250ml apa fiarta
  • Pentru blat:
  • 190g unt
  • 190g zahar
  • 3 oua, batute
  • 190g faina
  • 1/2 portocala - coaja
  • 1 lingura de suc de portocale
  • Pentru topping:
  • 100g ciocolata neagra (70% cacao)
  • 100g ciocolata de lapte

Mod de preparare

1. Se unge o tava si se tapeteaza partea de jos a tavii cu hartie de copt. Se pune jeleul intr-un castron si se toarna apa fiarta peste jeleu. Se amesteca usor jeleul pana se dizolva complet, se toarna in tava pregatita si se pune in frigider pentru cel putin 1-2 ore.

2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pun untul si zaharul intr-un vas. Folosind un mixer, se bat pana cand capata o consistenta cremoasa. Se adauga ouale, pe rand, amestecand intre adaugari, pana cand oul este complet incorporat.

3. Se adauga faina, sucul si coaja de portocale amestecand cu o lingura de metal. Se pune aluatul intr-o tava si se coace timp de 20-25 de minute, pana cand creste si este auriu.

4. Se rastoarna blatul pe un platou pentru a se raci complet. Cand este rece raceste, se pune ciocolata intr-un castron asezat peste o cratita cu apa care fierbe si se lasa sa se topeasca fara sa se amestece. Cand ciocolata s-a topit, se ia de pe foc si se lasa sa stea timp de 15-20 de minute.

5. Se scoate jeleul din tava si se pune deasupra blatului. Cand ciocolata s-a racit, pe pune peste jeleu. Se lasa sa se raceasca in frigider timp de cel putin 5 ore sau peste noapte.