Înghețata de pepene roșu este cea mai răcoritoare și mai ușor de făcut dintre toate felurile de înghețată de casă. Au apărut deja pepenii roșii dulci și aromați, așa că este momentul perfect.

Înghețată de pepene roșu

Puteți face această înghețată și în cantitate mai mare, dublând ingredientele. De asemenea, puteți renunța complet la zahăr sau puteți adăuga mai mult, în funcție de gusturi și de cât de dulce este pepenele.

Cum prepari înghețata de pepene roșu

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 g pepene roșu
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 2 linguri zahăr

Mod de preparare

Tăiați pepenele cubulețe și îndepărtați sâmburii. Pasați pepenele cu ajutorul unui blender.

Separat, bateți frișca lichidă și zahărul cu un mixer, până când frișca s-a întărit. Turnați pasta de pepene și mai amestecați două minute, cât să se omogenizeze.

Turnați compoziția într-un vas cu capac, pe care îl veți pune la congelator. Amestecați din jumătate în jumătate de oră, pentru a nu se cristaliza gheața.

Serviți cu mentă proaspătă.