Capsunile cu mascarpone sunt o combinatie clasica, iar reteta de mai jos este cea mai simpla modalitate de a obtine aceasta potrivire perfecta.

Inghetata de capsuni cu mascarpone
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 300g capsuni, taiate in bucati
  • 2 linguri sirop de soc
  • 150g zahar pudra
  • 500g mascarpone
  • 100g ciocolata alba, tocata
  • Pentru sosul de capsuni:
  • 200g capsuni, taiate in sferturi
  • 1 lingura sirop de soc
  • 2 linguri de zahar pudra

Mod de preparare

1. Se pun capsunile tocate intr-un castron. Se adauga siropul de soc si zaharul. Se lasa deoparte, la macerat, timp de pana la 1 ora.

2. Se amesteca mascarpone si ciocolata alba impreuna, apoi se incorporeaza in amestecul de capsuni tocate. Se pune compozitia intr-un recipient si se lasa sa inghete peste noapte.

3. Pentru sosul de capsuni, se pun fructele intr-un castron, se adauga siropul de soc, apoi se presara cu zahar. Se lasa deoparte timp de 15 minute. Se serveste sosul peste inghetata.