E sezonul căpșunilor, așa că un desert cu căpșuni este mai mult decât perfect în această perioadă. Astăzi vă propunem o înghețată de casă, cu iaurt și căpșuni, îndulcită cu miere. Frozen yogurt, dacă vreți, aromat cu căpșuni și îndulcit cu miere.

Spre deosebire de rețetele clasice de înghețată de casă, aceasta este o rețetă fără gălbenușuri de ou sau frișcă, se face în 5 minute, din exact 3 ingrediente. Nu conține zahăr, este sănătoasă și delicioasă și poate fi savurată și de către copii, în orice cantitate. 

Pentru ca înghețata să fie cremoasă, alegeți un iaurt gras, eventual iaurt grecesc. 

Înghețată de căpșuni și iaurt
Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 500 g căpșuni
  • 500 g iaurt grecesc
  • 4-5 linguri miere
  • 1 linguriță esență de vanilie (opțional)

Mod de preparare

Spălați bine căpșunile și îndepărtați codițele. Folosiți, pe cât posibil, căpșuni românești, cât mai mici și mai dulci. Puneți căpșunile, mierea și vanilia într-un robot de bucătărie și mixați bine.

Când căpșunile sunt pasate, adăugați iaurtul și încorporați-l. Puneți compoziția într-un vas cu capac și dați la congelator pentru câteva ore. La fiecare jumătate de oră, scoateți înghețata și amestecați-o, pentru a nu se forma cristale de gheață.

Serviți cu o frunză de mentă proaspătă sau cu topping-ul preferat.

Poftă bună!