Vă era dor de o rețetă de înghețată simplă și sănătoasă, făcută în casă? Atunci ați nimerit exact unde trebuie! 

Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de înghețată, din doar două ingrediente, fără zahăr și care poate fi consumată și de către vegani. 

Dacă la înghețata de casă se folosește, în general, gălbenuș de ou pentru a-i da consistență și cremozitate, trebuie să știți că și bananele au același efect. Sunt un bun înlocuitor al gălbenușului de ou pentru vegani și nu numai! 

Baza pentru această înghețată sunt bananele, iar de aici încolo vă puteți juca cu aromele și texturile, pentru că aveți o mulțime de variante. Noi pentru astăzi am ales varianta cu căpșune, pentru că suntem în plin sezon, dar puteți opta pentru orice alt fruct, nuci, semințe, ciocolată etc.

Înghețată de banane și căpșune (fără zahăr)
Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 2 banane coapte
  • 250 g căpșune

Mod de preparare

Puneți bananele la congelator pentru aproximativ două ore. Apoi, rupeți bananele în bucăți și puneți-le într-un robot de bucătărie. Mixați până se pasează bananele, 2-3 minute.

Puneți și căpșunele curățate în blender și continuați să mixați. Veți obține o înghețată cremoasă, dulce și consistentă, fără zahăr adăugat.

Mai dați la congelator pentru o jumătate de oră, dacă vreți ca înghețata să fie mai solidă sau serviți imediat.

Poftă bună!