Pentru unii, combinația de desert cu avocado este una ciudată, pentru că avocado este folosit mai mult la sosuri, salate, guacamole etc. Dar să nu uităm că avocado este un fruct, nu o legumă, și poate fi integrat la fel de bine și în mâncăruri sărate, și în deserturi.

Textura cremoasă, grasă, și gustul neutru fac din avocado un fruct atât de versatil. Poate fi consumat în aproape orice combinație, iar în deserturi dă o savoare aparte. De exemplu, prăjiturile de ciocolată cu avocado, cremele dulci sau înghețata capătă o textură aparte, iar avocado este ingredientul cheie.

Dacă nu ați pregătit niciodată un desert pe bază de avocado, puteți începe cu o înghețată simplă și aromată. Textura cremoasă a fructului va face și înghețata la fel de cremoasă și de aromată.

Înghețată de avocado
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 3 avocado bine copți
  • 270 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 3 gălbenușuri

Mod de preparare

Curățați și tăiați pe jumătate cei 3 avocado și puneți jumătățile împreună cu zeama de lămâie și puțin lapte în blender. Mixați până când obțineți o pastă omogenă.

Puneți restul de lapte, frișca și jumătate din zahăr într-un vas pe foc și lăsați până când zahărul s-a topit.

Bateți cu mixerul gălbenușurile cu restul de zahăr, până când compoziția capătă o culoare gălbuie și zahărul este topit.

Puneți un polonic din amestecul de lapte și frișcă peste gălbenușuri și amestecați. Turnați totul în vasul cu lapte și puneți pe foc din nou.

Fierbeți la foc mic timp de 8-10 minute, sau până când compoziția s-a îngroșat puțin. Strecurați amestecul și adăugați pasta de avocado făcută anterior.

Lăsați să se răcească complet, după care puneți în forme de înghețată și dați la congelator pentru câteva ore.

Poftă bună!