În sezonul cald, nimic nu ne răcorește mai bine decât o porție aromată și delicioasă de înghețată. Iar dacă vorbim despre înghețată făcută în casă, vorbim despre un desert cu atât mai gustos și mai special. Puteți experimenta și transforma în înghețată orice fruct în perioada aceasta. Există o mulțime de rețete de înghețată de casă, unele mai simple, altele mai elaborate.

Astăzi vă propunem o rețetă de înghețată de ananas, aromată, delicioasă, care nu se compară cu înghețata din comerț. Este adevărat că necesită puțină răbdare, dar vă asigurăm că merită efortul!

Înghețată de ananas
Timp total 45 minute

Ingrediente

350 g ananas 150 ml suc de ananas 200 g zahăr 2 lingurițe amidon 300 ml lapte 2 gălbenușuri 1/2 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare

Puneți ananasul tăiat cubulețe, sucul de ananas și jumătate din cantitatea de zahăr într-un vas pe foc. Când începe să fiarbă, opriți focul și amestecați până când zahărul s-a topit și ananasul se înmoaie.

Puneți laptele într-o oală pe foc. Separat, amestecați gălbenușurile cu restul de zahăr, esența și un praf de sare. Turnați laptele cald peste și amestecați. Transferați amestecul în vas și puneți din nou pe foc, amestecând încontinuu.

Adăugați amidonul și mai lăsați 2-3 minute, până când crema începe să se îngroașe. Opriți focul și lăsați să se răcească.

Pasați în blender amestecul de ananas, după care turnați peste crema de lapte și ou. Amestecați și lăsați să se răcească la temperatura camerei. Puneți înghețata în caserole și dați la congelator pentru câteva ore.

Amestecați din când în când, pentru a nu se forma cristale de gheață.