În sezonul cald, aproape orice fruct poate fi transformat în înghețată, foarte ușor și rapid. Există o mulțime de rețete de înghețate de casă, unele pe bază de frișcă, altele pe bază de gălbenuș de ou. Unele la rece, altele la cald, unele mai simple, altele mai complexe. 

Secretul este să o alegeți pe cea care se potrivește cel mai bine gustului și stilului vostru de gătit. Astăzi vă prezentăm o înghețată de afine, aromată, delicioasă, ușor de făcut și plină de substanțe nutritive. 

Fructele de pădure sunt o sursă excelentă de antioxidanți, iar atunci când vorbim de un procent mare de fructe de pădure într-un desert, rezultatul nu are cum să fie altfel decât delicios și sănătos. 

Înghețată de afine
Timp total 30 minute

Ingrediente

800 g afine zeama de la 1/2 lămâie 1/4 cană zahăr 750 ml frișcă lichidă 1 cutie lapte condensat

Mod de preparare

Spălați afinele sub un jet de apă rece, apoi puneți-le într-un robot de bucătărie. Pasați afinele până când obțineți o pastă omogenă. Puneți pasta împreună cu zahărul și zeama de lămâie într-un vas pe foc și amestecați, până când se topește zahărul.

Lăsați amestecul să fiarbă 15 minute din momentul în care a dat în clocot. Opriți focul și lăsați să se răcească complet, după care dați la frigider.

Bateți frișca lichidă cu mixerul până când capătă volum și consistență. La final, încorporați laptele condensat în frișcă și mai mixați 1-2 minute.

Adăugați amestecul de afine care s-a răcit peste frișcă și lapte condensat. Omogenizați bine și turnați crema în recipiente pe care le veți da la congelator.

Scoateți vasele cu înghețată din jumătate în jumătate de oră și amestecați, pentru a nu se forma cristale de gheață.

Serviți înghețata cu topping-ul preferat sau cu fructe de pădure proaspete.