Înghețată cu lămâie și mascarpone

Apare în Prajituri fara coacere, Prajituri de casa, Dulciuri

Înghețată cu lămâie și mascarpone
27 voturi
4 27

Vara vine la pachet cu poftă de deserturi răcoritoare, nu foarte dulci și ușor de făcut. Înghețata făcută în casă capătă o popularitate și mai mare în această perioadă, pentru că este un desert simplu de făcut și care nu necesită multe ingrediente și mult timp.

Astăzi vă propunem o rețetă fresh, de înghețată cu mascarpone și lămâie, care combină perfect gustul dulce și pe cel acrișor. Este un desert nemaipomenit de răcoritor și cremos, datorită grăsimilor din mascarpone și din frișcă. 

Ingrediente

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 250 g zahăr
  • coaja de la o lămâie
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 2 gălbenușuri
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Frișca și brânza mascarpone trebuie să fie reci de la frigider.

Bateți cu mixerul gălbenușurile și zahărul, până când zahărul s-a topit și crema capătă o consistență deschisă la culoare. Adăugați coaja de lămâie și amestecați bine.

Separat, bateți frișca cu mixerul până când capătă volum și consistență. Turnați crema de gălbenuș peste ea și mai mixați până când se omogenizează. Adăugați zeama de lămâie și amestecați.

Ultimul pas este să puneți brânza mascarpone. Adăugați-o peste compoziția făcută anterior și mai mixați 1-2 minute, cât să se încorporeze. Dacă mixați prea mult, crema se va tăia și brânza mascarpone va deveni lichidă.

Puneți compoziția în caserole și dați la congelator. Amestecați din jumătate în jumătate de oră, pentru a obține o înghețată cremoasă și fără cristale de gheață.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Prajitura Cu Mascarpone Si Zmeura

Blat pufos, zmeura dulce si mascarpone cremos - acest tort este desertul perfect.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta