Inghetata Baci
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 6 galbenusuri de ou
  • 125g zahar pudra
  • 900ml smantana lichida
  • 150g de ciocolata neagra
  • 40g cacao
  • 250g Nutella
  • 1-2 linguri de sirop de alune
  • 2-3 bomboane de ciocolata Baci, pentru ornat

Mod de preparare

1. Se amesteca galbenusurile de ou si zaharul pana capata o culoare pala.

2. Se pun 600ml de smantana intr-o cratita la foc mediu, pana aproape de a da in fiert. Se adauga la amestecul de galbenus de ou, se bate pentru a omogeniza.

3. Se topeste ciocolata intr-un vas termorezistent, asezat peste o oala de apa fierbinte. Se raceste usor, apoi se adauga amestecul de smantana peste ciocolata.

4. Se adauga cacao, apoi se pune amestecul intr-o cratita si se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se raceste un pic, se adauga Nutella si sirop de alune, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga smantana ramasa.

5. Se unge o tava si se tapeteaza cu folie de plastic. Se umple cu amestecul si e lasa la congelator peste noapte. Se scoate din congelator, inmoaie baza tavii intr-un pic de apa calda, apoi se scoate pe un platou.