Inele de măr pane

Apare în Mere, Dulciuri, Fructe

Inele de măr pane
8 voturi
4 8

Atunci când aveți poftă de ceva bun, dulce, dar și ușor de făcut, puteți transforma un fruct banal, cum este mărul, într-un desert delicios. Feliile de măr, trecute prin panadă cu făină și iaurt, prăjite în ulei și pudrate cu zahăr pot fi o variantă rapidă, ieftină și la îndemână de dulce.

Ingrediente

  • 5 mere
  • 150 g făină
  • 2 linguri zahăr
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1 ou
  • 250 ml iaurt de bătut
  • zahăr pudră pentru decor
  • ulei pentru prăjit
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Combinați într-un bol făina, praful de copt, zahărul, scorțișoara și un praf de sare și amestecați.

Separat, bateți oul cu iaurtul și turnați peste ingredientele uscate. Amestecați cu telul până când obțineți o pastă.

Spălați merele și tăiați-le felii. Scoateți mijlocul cu semințele cu ajutorul unui cuțit. Puneți o tigaie cu ulei la încins.

Treceți fiecare felie de măr prin amestec și, când uleiul este încins, puneți feliile de măr în tigaie. Prăjiți până când crusta capătă o culoare aurie și rumenă.

Scoateți pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei. Pudrați cu zahăr și serviți.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Dovlecei Pane Cu Prosciuto Si Mozzarella

Un fel principal demn de cele mai sofisticate restaurante.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta