Există o mulțime de modalități de a găti carnea de iepure, dar această rețetă de inspirație franțuzească, este de departe una dintre cele mai gustoase. Gătită corect, carnea de iepure este fragedă, aromată și suculentă. 

Lapin a la moutarde este o rețetă extrem de populară în Franța, de aceea există și multe versiuni ale ei, mai simple sau mai complexe. Astăzi v-o prezentăm pe cea mai simplă, cu minimum de ingrediente, făcută celebră de bucătarul Richard Olney în cartea sa. 

Pornind de la această rețetă de bază, puteți improviza și adăuga și alte ingrediente pe parcurs: condimente, vin, verdețuri, usturoi, smântână pentru gătit etc. Dar vă garantăm că rețeta este delicioasă și așa, în cea mai simplă formă a ei. Este important să folosiți carne fragedă de iepure și muștar original de Dijon. Preparatul nu va avea același gust dacă folosiți un muștar obișnuit. 

Iepure cu sos de muștar (Lapin a la moutarde)
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1 iepure mediu (aprox. 1 kg)
  • 100 g muștar Dijon
  • sare
  • piper
  • 3 lingurițe ulei de măsline

Mod de preparare

Spălați carnea de iepure și tăiați-o în bucăți potrivite. Folosiți doar carcasa de iepure, fără organe.

Puneți bucățile de iepure pe o tavă cu hârtie de copt și asezonați cu sare și piper. Ungeți bucățile de carne cu jumătate din muștar. Stropiți cu puțin ulei de măsline și dați la cuptor, la 170 de grade. După 20-25 de minute, când carnea s-a rumenit, întoarceți bucățile de iepure și pe partea cealaltă.

Asezonați din nou cu sare și piper și ungeți cu muștarul rămas. Este important să ungeți carnea atunci când o întoarceți, nu de la început, pentru că altfel muștarul se va arde, nu se va rumeni frumos.

Dați din nou la cuptor, pentru încă 20-25 de minute. Încercați cu o furculiță să vedeți dacă s-a gătit și, dacă mai este nevoie, mai lăsați la cuptor, având grijă să întoarceți din când în când bucățile de carne.

Timpul de gătire depinde de cât de fraged este iepurele. Serviți cu garnitura preferată.

Poftă bună!