În cazul în care vă plac icrele de păstrăv proaspete și vreți să cumpărați o cantitate mai mare, trebuie să știți în primul rând cum să le păstrați.

Icre de păstrăv - consevare

Icrele de păstrăv au o valoare nutritivă ridicată, dar sunt și oarecum pretențioase atunci când vine vorba despre păstrarea lor.

Astfel, dacă nu știți ce trebuie să faceți atunci când cumpărați icre proaspete ori când le scoateți din pește, atunci citiți cu atenție explicațiile următoare.

Prima greșeală care se face este aceea de a pune sare peste icrele proaspete, apoi să fie depozitate într-un recipient. Este total eronat, deoarece sarea le face să capete o culoare cenușie și le schimbă și gustul.

De altfel, trebuie să știți că icrele sunt învelite într-un săculeț străveziu, în interiorul său aflându-se și vase de sânge, vase ce hrănesc icrele în timpul creșterii. Acestea ar trebui îndepărtate înainte de a primi sarea.

Așadar, după ce ați scos „pielițele”, puneți icrele într-o sită și lăsați-le la frigider toată noaptea, pentru a se scurge sângele. Apoi, le puteți presăra sarea și le puteți pune în borcan, cu puțin ulei deasupra. După aceea, le puteți depozita la frigider chiar și 6 luni, timp în care veți observa că vor căpăta o culoare portocalie-roșie.

Cum se păastrează icrele de păstrăv

Timp total 20 minute

Ingrediente

  • icre de păstrăv
  • sare
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Presărați sare peste icrele proaspete (aproximativ 10% sare din cantitatea de icre), apoi le puneți într-un borcan de sticlă și adăugați încă un strat fin de sare (puteți pune și puțin ulei de măsline deasupra dacă le consumați în maximum o lună).

Astfel, atunci când vreți să le pregătiți, luați câteva lingurițe din borcan, apoi presărați din nou sare deasupra.

Cât timp stau icrele de pastrav conservate la frigider

Atunci când au sare deasupra, icrele pot rezista la frigider câteva săptămâni bune, timp în care își schimbă culoarea, ce devine portocalie, mai ales în cazul celor de crap.

Secretul pentru a se păstra bine la frigider este ca după ce luați din borcan, să le îndesați bine cu o lingură, apoi să puneți din nou sare și ulei deasupra.

Cum păstrați icrele de păstrăv la congelator

Din păcate, congelarea nu reprezintă o metodă bună pentru a păstra icrele de păstrăv pentru că își vor schimba gustul și riscați să nu mai iasă o salată așa cum trebuie.

Însă, dacă nu aveți încotro, atunci păstrați icrele de păstrăv la congelator, dar nu mai mult de șase luni. Condiția, așa cum am spus mai sus, este să le curățați și să le puneți sare deasupra.

Totuși, în primă fază, țineți-le la frigider până își schimbă culoarea, apoi puneți-le la scurs în sită, după care depozitați-le în cantități mici în pungi sigilate, fără nici un pic de aer, în congelator.