Hummus cu sfeclă coaptă (de post)

Apare în Aperitive, Mancaruri, Mancaruri cu legume

Hummus cu sfeclă coaptă (de post)
1 voturi
4 1

Hummusul, un preparat oriental, foarte simplu de făcut și sănătos, este o alegere extrem de nutritivă în perioada postului mai ales. Pasta clasică de năut o puteți combina cu diverse legume și arome, pentru a obține un preparat cu o savoare complet nouă și un aspect delicios. 

Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de hummus cu sfeclă coaptă, cu o culoare foarte apetisantă și un gust pe măsură. Îl puteți face și cu sfeclă fiartă, dacă nu aveți coaptă, vă asigurăm că nu vă va dezamăgi. 

Ingrediente

  • 1 sfeclă fiartă sau coaptă
  • 1 conservă năut
  • sare
  • piper
  • 2 linguri tahini
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 linguriță chimion
  • 2 linguri iaurt (opțional)
Timp de preparare: 1 ora
Vezi si:

Mod de preparare

Pentru început, ne vom ocupa de sfeclă. Dacă nu este fiartă deja, o puteți fierbe sau coace, întreagă, cu tot cu coajă. Coaptă va avea o aromă deosebită și va fi mai gustoasă. Înțepați sfecla cu o furculiță din loc în loc și înveliți-o în folie de aluminiu. Dați-o la cuptor pentru 45-50 de minute.

Când s-a răcit, curățați-o de coajă și tăiați-o cubulețe. Spălați năutul cu un jet de apă rece. Puneți toate ingredientele în blender și mixați până când obțineți o pastă fină și omogenă.

Puneți sare, piper și zeamă de lămâie după gust, iar la final, 2 linguri de iaurt, dacă nu țineți post. Dacă hummusul este prea gros, îl puteți subția cu puțină apă rece.

Serviți hummusul cu lipie sau pâine prăjită. Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta