Dacă v-ați plictisit de gustul de hummus tradițional, îi puteți da o notă de originalitate combinându-l cu ardei copt. Pe lângă gustul deosebit și aroma de fum, hummusul va avea și o culoare foarte frumoasă, portocalie, care îl va face extrem de apetisant.

Puteți alege năut gata fiert, pentru a vă ușura treaba, sau puteți să îl fierbeți voi, dar trebuie să țineți cont de faptul că necesită câteva ore bune de fierbere. Și dacă tot aveți ardei copți la îndemână, vă invităm să încercați și Muhammara, această pastă de ardei copți cu nuci, inspirată tot din bucătăria orientală. 

Hummus cu ardei copți
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 1 conservă năut fiert
  • 2-3 ardei copți
  • sare
  • piper
  • 3 linguri tahini
  • 2 linguri iaurt gras
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță chimion
  • ulei de măsline
  • 2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare

Curățați ardeii de semințe și scurgeți-i de apă. Scurgeți și apa în care a fiert năutul sau apa din conservă, după caz.

Puneți toate ingredientele cu excepția uleiului în blender și mixați bine totul. Apoi, la o treaptă de viteză mai mică, începeți să încorporați uleiul puțin câte puțin, ca la maioneză.

Condimentați cu sare după gust, dacă mai este nevoie. Dacă hummusul este prea gros, mai adăugați un strop de apă.

Puneți hummusul într-un bol și turnați puțin ulei de măsline deasupra. Decorați cu boia, chimion și semințe de susan. Serviți cu lipie sau cu pâine prăjită.

Poftă bună!