Hribi la borcan, în ulei, aromatizați cu usturoi, pentru iarnă. Vezi care sunt ingredienteled e care ai nevoie și modul de prepare.

Hribi cu usturoi la borcan

Ciupercile pot fi păstrate la borcan, peste iarnă, murate sau conservate. Pregătite corect, ciupercile își vor păstra textura și nu vor deveni moi și sfărâmicioase. E drept că necesită puțin mai multă grijă decât alte conserve și murături, dar rezultatul merită pe deplin!

Astăzi vă propunem o rețetă de hribi la borcan, în ulei, aromatizați cu usturoi. Hribii sunt unele dintre cele mai gustoase și cărnoase ciuperci, iar textura lor deosebită poate fi remarcată în orice preparat, fie că îi folosim proaspeți sau deshidratați.

Cum se pun hribii la borcan

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 g hribi
  • sare
  • piper
  • 3 căței de usturoi
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • ulei
  • cimbru

Mod de preparare

Spălați ciupercile sub un jet de apă rece. Curățați părțile stricate și marginea piciorușelor. Tăiați ciupercile în felii potrivite.

Puneți o oală cu apă la fiert, în care adăugați 2 lingurițe de sare și zeama de lămâie. Puneți ciupercile când apa începe să fiarbă și lăsați să clocotească 3 minute. Strecurați ciupercile și puneți-le într-un vas cu apă rece. În acest fel ciupercile vor rămâne ferme și vor avea aceeași textură. Păstrați apa în care ați fiert ciupercile.

Puneți hribii scurși de apă într-un bol și presărați sare și piper peste. Turnați 150 ml de ulei deasupra și adăugați usturoiul tăiat felii și cimbrul. Amestecați foarte bine totul, pentru ca aromele să se combine.

Așezați hribii în borcane sterilizate și turnați amestecul de ulei și mirodenii peste ele. Completați cu apa în care au fiert ciupercile, în cazul în care borcanele nu se umplu cu uleiul. Închideți ermetic borcanele și sterilizați-le.

Lăsați borcanele să se răcească în vasul în care au fiert, acoperite cu prosoape. Păstrați hribii conservați într-un loc ferit de căldură și lumină.