Harira - cea mai bună supă marocană

Apare în Supe de carne, Supe si ciorbe, Supa de vita

Harira - cea mai bună supă marocană
14 voturi
4 14

Bucătăria orientală este foarte ofertantă în ceea ce privește mâncărurile pe bază de carne de vită. Chiar dacă unele preparate au un gust total diferit de mâncarea cu care românii sunt obișnuiți, aroma lor este deosebită și nu poate fi trecută cu vederea. 

Astăzi vă propunem o călătorie culinară în Maroc, cu o supă tradițională harira, delicioasă și ușor de făcut. Este unul dintre cele mai populare preparate din bucătăria marocană, o supă aromată și plină de condimente, o alternativă delicioasă la clasicele ciorbe românești. 

Supa harira este o combinație exotică de gusturi și ingrediente pe care în mod normal nu le-ai pune în comun în ciorbele cu care suntem noi obișnuiți. Dar este delicioasă și merită să o încercați măcar o dată. 

Ingrediente

  • 400 g carne vită
  • 2 cepe
  • 1 kg roșii
  • 150 g năut
  • 3 linguri făină
  • 150 g linte
  • 30 g orez
  • 4 linguri pastă de tomate
  • Condimente (câte o linguriță din fiecare):
  • curcuma
  • ghimbir
  • coriandru
  • chimion
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel proaspăt
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți cepele curățate într-un robot de bucătărie și mărunțiți-le. Procedați la fel și cu roșiile decojite și tăiate în jumătăți.

Puneți câteva linguri de ulei de măsline într-o oală pe foc și adăugați carnea de vită tăiată cubulețe. Căliți câteva minute, după care puneți ceapa mărunțită și roșiile pasate.

După ce supa a fiert 15 minute și carnea s-a frăgezit, adăugați lintea, pasta de tomate, sare, piper și condimentele. Amestecați bine, adăugați apă și lăsați să fiarbă încă 40-45 de minute sau până când carnea este gata.

Amestecați făina cu puțină apă și turnați în supă, pentru a o îngroșa puțin. Adăugați orezul și năutul prefiert și mai lăsați să fiarbă 10 minute. Amestecați, pentru a nu se lipi.

Supa este gata, o puteți servi cu pătrunjel proaspăt și zeamă de lămâie după gust.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Supă cremă de cartofi dulci

Supele cremă sunt printre cele mai ușoare și la îndemână supe și ciorbe pe care le puteți prepara. Puteți combina orice fel de...

Supă cremă de ciuperci - rețeta lui Jamie Oliver

Atunci când vine vorba despre supe și ciorbe, există o mulțime de modalități de a le prepara, în funcție de specificul rețetei,...

Supă Miso cu tofu și varză chinezească

Supa Miso sau Miso Soup este un preparat care nu lipsește de pe mesele japonezilor. Se mănâncă la toate mesele, inclusiv la micul dejun,...

Supă mexicană de pui

Supa de pui este un remediu internațional pentru răceală, în orice bucătărie a lumii ne-am duce. E drept că diferă modul de...

Supă marocană de linte cu cartof dulce

Atunci când v-ați săturat de supele și ciorbele clasice din bucătăria românească, vă puteți inspira oricând din...

Supă grecească de pui cu lămâie

Există multe feluri de a face supă de pui, iar una dintre cele mai gustoase rețete este cea de supă de pui cu lămâie și ou, după...

Supă cu găluște de post

O supă sau o ciorbă caldă este o alegere nemaipomenită pentru un prânz delicios și sănătos. Există o mulțime de idei de supe și...

Supă cremă de dovleac

În sezonul rece, ciorbele și supele calde sunt cele mai bune aliate pentru a ne încălzi și pentru a ține la distanță virozele....

Cea mai bună înghețată din Europa se face la Galați

O înghețată fabricată în România a obținut marele premiu la o competiție alimentară.

Supă cremă de cașcaval

Supa cremă de cașcaval este un preparat care poate părea sofisticat și pretențios, dar nu este deloc așa. Se face ușor, ca orice altă...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta