Harira - cea mai bună supă marocană

Apare în Supe de carne, Supe si ciorbe, Supa de vita

Harira - cea mai bună supă marocană
14 voturi
4 14

Bucătăria orientală este foarte ofertantă în ceea ce privește mâncărurile pe bază de carne de vită. Chiar dacă unele preparate au un gust total diferit de mâncarea cu care românii sunt obișnuiți, aroma lor este deosebită și nu poate fi trecută cu vederea. 

Astăzi vă propunem o călătorie culinară în Maroc, cu o supă tradițională harira, delicioasă și ușor de făcut. Este unul dintre cele mai populare preparate din bucătăria marocană, o supă aromată și plină de condimente, o alternativă delicioasă la clasicele ciorbe românești. 

Supa harira este o combinație exotică de gusturi și ingrediente pe care în mod normal nu le-ai pune în comun în ciorbele cu care suntem noi obișnuiți. Dar este delicioasă și merită să o încercați măcar o dată. 

Ingrediente

  • 400 g carne vită
  • 2 cepe
  • 1 kg roșii
  • 150 g năut
  • 3 linguri făină
  • 150 g linte
  • 30 g orez
  • 4 linguri pastă de tomate
  • Condimente (câte o linguriță din fiecare):
  • curcuma
  • ghimbir
  • coriandru
  • chimion
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel proaspăt
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți cepele curățate într-un robot de bucătărie și mărunțiți-le. Procedați la fel și cu roșiile decojite și tăiate în jumătăți.

Puneți câteva linguri de ulei de măsline într-o oală pe foc și adăugați carnea de vită tăiată cubulețe. Căliți câteva minute, după care puneți ceapa mărunțită și roșiile pasate.

După ce supa a fiert 15 minute și carnea s-a frăgezit, adăugați lintea, pasta de tomate, sare, piper și condimentele. Amestecați bine, adăugați apă și lăsați să fiarbă încă 40-45 de minute sau până când carnea este gata.

Amestecați făina cu puțină apă și turnați în supă, pentru a o îngroșa puțin. Adăugați orezul și năutul prefiert și mai lăsați să fiarbă 10 minute. Amestecați, pentru a nu se lipi.

Supa este gata, o puteți servi cu pătrunjel proaspăt și zeamă de lămâie după gust.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Supă cremă de mazăre galbenă

Chiar dacă mazărea verde este cea mai populară, trebuie să știți că și mazărea galbenă este foarte gustoasă, hrănitoare și merită...

Supă cremă de roșii cu ardei copți

Supele cremă sunt pline de vitamine și nutrienți, sunt ușor de făcut și reprezintă o alegere excelentă pentru un prânz delicios,...

Supă de roșii cu găluște

Supa de roșii cu găluște este o combinație delicioasă între clasica ciorbă de roșii și supa de pasăre cu găluște. Se face foarte...

Supă cremă de hribi cu usturoi

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale și nu trebuie să lipsească dntr-o alimentație echilibrată, fie că urmați un regim...

Supă cremă de mazăre

Supele cremă sunt o alegere delicioasă, sănătoasă și ușor de făcut, ideale pentru prânz. Se pot face din orice legume sau...

Supă austriacă de clătite

Supa de clătite este o rețetă împrumutată din bucătăria austriacă, foarte gustoasă și ușor de făcut. Se mai numește și...

Tocană marocană de vinete

Tocănițele de legume sunt o alegere delicioasă pentru o masă sănătoasă și rapidă, preparată în casă. Fie că sunt rețete...

Supă cremă de spanac

Supele de legume, fie că le servim în varianta cremă sau obișnuite, sunt o alegere delicioasă, sănătoasă și foarte hrănitoare...

Supă cremă de morcovi cu ghimbir

Supa cremă de morcovi este o alegere delicioasă și sănătoasă pentru prânz. Se face rapid și ușor, este o sursă excelentă de...

Supă cremă de cartofi dulci

Supele cremă sunt printre cele mai ușoare și la îndemână supe și ciorbe pe care le puteți prepara. Puteți combina orice fel de...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta