In tigaie sau pe gratar, burgerii de casa sunt perfecti pentru zilele insorite. Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai jos!

Burgeri de casa romanesti

Ingrediente

  • 200 grame carne de porc, tocata
  • 200 grame carne de vita, tocata
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de marar
  • sare si piper, dupa gust
  • branza cheddar
  • 1 rosie
  • ketchup

Mod de preparare

1. Se amesteca carnea tocata cu legumele (ceapa, usturoi) si zarzavaturile (patrunfel, marar) tocate.

2. Se adauga sare si piper, dupa gust.

3. Ne umezim mainile, formam burgerii, apoi ii punem in tigaie. Unge cu ulei tigaia si frige burgerii cate 3 minute pe fiecare parte.

4. Taie chiflele pe jumatate si pune pe partea de jos cate o lingurita de sos de ardei iute (daca nu aveti, puteti folosi mustar)

5. Aseaza o frunza de salata, carnea, branza cheddar, o felie de rosie apoi rondele de ceapa.

6. Pune ketchup apoi pune capacul chiflei deasupra burgerului