O reteta picanta, potrivita pentru seri reci in care iti doresti sa lenevesti pe canapea.

Gulaș de porc - rețeta tradițională ungurească

O rețetă minunată care se gătește lent, acest fel de mâncare poate fi preparat fie pe aragaz, fie în Instant Pot, în funcție de timpul pe care vreți să îl petreceți în bucătărie.

Acest gulaș unguresc este un fel de mâncare consistent, perfect pentru zilele răcoroase. Este hrănitor și foarte ușor de preparat. O masă reconfortantă, acest fel de mâncare reprezintă cina perfectă pentru toată familia.

Ce este gulașul de porc

Gulașul unguresc de porc este o tocană tradițională gătită, pe lângă carnea de porc, cu multă ceapă, paprika, roșii și ardei dulce. Foarte popular în Ungaria și în alte părți ale Europei de Est, acest fel de mâncare poate fi servit cu pâine, paste, cartofi fierți sau prăjiți, morcovi la cuptor sau murături.

Gulașul de porc este o tocană cu aromă bogată, carne gustoasă, legume și multă paprika. Noi am folosit paprika afumată pentru a adăuga un plus de savoare, dar puteți folosi și varianta neafumată dacă preferați. De asemenea, puteți adăuga mai multe legume dacă doriți. În general, legumele rădăcinoase și cartofii sunt folosite cel mai des.

Paprika în bucătăria ungurească

Paprika este ceea ce face ca bucătăria ungurească să fie total diferită de orice altă bucătărie. Paprika adaugă savoare și culoare multor mâncăruri tradiționale.

Este disponibilă în trei variante: dulce, afumată și iute, așa că puteți experimenta cu diferite tipuri în acest gulaș, în funcție de gust. Dacă vă place ca mâncarea să fie mai picantă, folosiți paprika mai iute. Dacă doriți să fie mai blândă, atunci folosiți paprika dulce.

Rețeta de gulaș de porc

Preparare 15 minute
Gătire 55 minute
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 500 g de file de porc (tăiat în cuburi de 2 cm)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceapă, tăiată felii
  • 3 căței de usturoi, presați
  • 2 linguri de ardei iute afumat
  • 1 linguriță de pudră de ardei iute
  • 3 ardei, tăiați felii
  • 1 linguriță de oregano
  • 2 linguri de oțet
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 400 g de roșii tocate
  • 250 ml apă

Mod de preparare

Pentru a prepara gulașul de porc, se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu, se adaugă ceapa și usturoiul și se călesc ușor timp de 3 minute.

Adăugați în tigaie carnea de porc, paprika afumată și pudra de ardei iute și gătiți timp de 5 minute până când carnea de porc se rumenește.

Adăugați în tigaie ardeii, oțetul de vin roșu, apa, pasta de tomate, oregano, roșiile tocate și sare și piper și amestecați totul bine.

Reduceți focul, acoperiți și fierbeți la foc mic timp de 15 minute.

Îndepărtați capacul de pe cratiță și fierbeți la foc mic pentru ultimele 30 de minute.

Cum se servește gulașul de porc

Iată câteva garnituri populare care merg bine cu gulașul.