Gulaș autentic cu găluște și cartofi

Apare în Mancaruri cu carne, Carne vita, Mancaruri cu cartofi

Gulaș autentic cu găluște și cartofi
15 voturi
4 15

Gulașul, această mâncare tradițională împrumutată din bucătăria ungurească, a ajuns să fie foarte populară și la noi, mai ales în zona Ardealului. Un gulaș autentic se face cu carne de vită sau de vițel, multă paprika (ideal măcinată în casă), cartofi și/ sau găluște. 

Puteți renunța la cartofi dacă puneți găluște sau invers. Noi astăzi vă propunem rețeta cu ambele ingrediente, o rețetă autentică și delicioasă și deloc greu de preparat. 

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită (pulpă)
  • 2-3 cepe
  • 2 linguri untură
  • 2 linguri paprika (boia)
  • 1 lingură chimen
  • 2 căței de usturoi
  • 250 g roșii la conservă
  • 2 morcovi
  • 3-4 cartofi
  • sare
  • piper
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 foi de dafin
  • verdeață pentru decor
  • Pentru găluște:
  • un ou
  • un praf de sare
  • 80 g griș sau făină
Timp de preparare: 2 ore
Vezi si:

Mod de preparare

Tăiați carnea cubulețe, la fel și cartofii, pe care îi veți lăsa în apă rece. Tocați ceapa, morcovul, ardeiul și usturoiul mărunt.

Puneți legumele (fără cartof) la călit într-o lingură de untură. Asezonați cu sare și piper și lăsați pe foc până când legumele s-au înmuiat.

Separat, căliți carnea în restul de untură și adăugați peste ea boiaua și chimenul. Amestecați până când carnea devine roșie de la boia și adăugați și legumele călite anterior peste. Turnați apă fierbinte, adăugați foile de dafin și lăsați să fiarbă până când carnea este pătrunsă, la foc mic.

Adăugați cartofii și roșiile la conservă și mai lăsați pe foc 15-20 de minute sau până când cartofii sunt fierți. Între timp, puteți pregăti găluștele.

Bateți oul cu un praf de sare și adăugați, treptat, grișul sau făina. Amestecați cu un tel și puneți găluștele în gulaș cu o linguriță. Puneți câte puțin, pentru că acestea oricum se vor umfla.

Mai lăsați să fiarbă câteva minute, până când și găluștele sunt gata. Opriți focul și presărați verdeață proaspăt tocată.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Negresa Cu Cartofi Dulci Si Cioolata Neagra

Legume in desert? Aceasta combinatie te va uimi!

Carnati Cu Mere Si Cartofi La Cuptor

Acest fel de mancare este perfect pentru sezonul rece.

Piure De Cartofi Cu Usturoi

Aroma de usturoi se potriveste perfect cu un piure cremos.

Tocanita De Miel Cu Cartofi Si Rozmarin

O reteta plina de savoare, potrivita pentru noptile de toamna.

Paste Cu Cartofi Si Ardei Gras

Un mod inedit de a gati pastele.

Vita Cu Broccoli Si Cartofi La Cuptor

O reteta simpla si gustoasa pentru un pranz in familie.

Placinta Ciobanului, Un Preparat Clasic Englezesc, Cu Carne De Miel Si Cartofi

Un preparat clasic englezesc, cu carne de miel si cartofi.

Cartofi Cu Sparanghel Si Bacon

O reteta delicioasa care poate inlocui o masa de pranz. Foloseste o alta leguma in loc de sparanghel, cum ar fi broccoli, daca preferi.

Supa Cheddar Cu Bere Ale - O Supa Ideala Pentru Iubitorii De Bere Si De Cartofi

O supa ideala pentru iubitorii de bere si de cartofi, care contine doar o parte din grasimea retetei traditionale. Pentru un continut scazut de...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta