Nu sunt multe mâncăruri și deserturi care ne aduc aminte de copilărie, dar unele gusturi și arome parcă rămân vii în memoria noastră toată viața. Printre acestea se numără și grișul cu lapte, unul dintre cele mai iubite deserturi din copilărie.

Îl făceau mamele sau bunicile noastre, atunci când aveam poftă de ceva dulce și bun. Era unul dintre cele mai la îndemână deserturi făcute în casă și asta pentru că nu e deloc un preparat pretențios, nici ca ingrediente, nici ca mod de preparare. 

Griș cu lapte și scorțișoară

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de unt
  • 50 g zahăr
  • 50 g griș
  • vanilie
  • scorțișoară

Mod de preparare

Puneți laptele împreună cu zahărul și vanilia la fiert. Adăugați untul și lăsați până când amestecul dă în clocot și zahărul s-a topit.

Dați la o parte vasul de pe foc și adăugați grișul în ploaie, amestecând cu un tel și având grijă să nu facă cocoloașe. Amestecați bine și puneți din nou pe foc. Fierbeți până când amestecul s-a îngroșat și a ajuns la consistența dorită.

Gustați și mai adăugați zahăr dacă mai este nevoie. Grișul trebuie să fie fiert și cremos ca și consistență. Puneți grișul în farfurii sau boluri și decorați cu scorțișoară sau cu dulceața preferată.

Poftă bună!