Această rețetă de gogoși cu lingura, cu iaurt și fără drojdie este pe cât se poate de simplă. Și pentru un gust aromat se pune și zahăr vanilat.

Gogoși cu lingura, cu iaurt, fără drojdie

Aluatul trebuie să fie și în acest caz moale (potrivit pentru a fi luat cu lingura sau cu lingurița în funcție de mărimea pe care o doriți), doar că se face din ouă, lapte bătut, kefir, iaurt de băut sau sana și foarte puțin ulei. Partea bună este că nu trebuie lăsat la crescut deoarece nu se folosește drojdie, ci praf de copt.

Principalul pas pentru a face aceste gogoși este să bateți albușurile spumă și abia apoi să adăugați celălalte ingrediente, respectiv zahărul (brut și vanilat), gălbenușurile, uleiul și laptele bătut.

După aceea, se adaugă făina, sarea și praful de copt. Odată amestecate, aluatul devine omogen și este gata.

Cum se prepară gogoșile cu lingura cu iaurt și fără drojdie

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 200 ml de sana
  • 1 lingură de zahăr brut
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 50 ml de ulei
  • 230 g de făină
  • 1 plic de praf de copt
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pentru pudrat

Mod de preparare

Așa cum am explicat mai sus, mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă pentru ca aluatul să fie pufos, aerat. Apoi se adaugă cele două tipuri de zahăr și gălbenușurile. După ce se amestecă totul, se pun sana și uleiul. Se amestecă din nou și se adaugă făina, sarea și praful de copt.

Tuciul (cratița) în care faceți acest tip de gogoși trebuie pus la foc cu puțin timp înainte deoarece uleiul trebuie să fie încins pentru gogoși. Apoi, se scufundă 2 lingurițe într-un alt recipient mic cu ulei, cu una veți lua aluatul, iar cu cealaltă vă veți ajuta pentru a-l dezlipi, pentru că este relativ moale și lipicios.

Un detaliu important ar fi că focul trebuie să fie mic spre mediu pentru ca rețeta să iasă “ca la carte”, iar gogoșile să se facă bine și la interior.

Atunci când sunt rumenite, le întoarceți de pe-o parte pe alta, iar când sunt făcute le scoateți pe un platou acoperit cu șervețele de bucătărie pentru a înlătura excesul de ulei. Și normal, le puteți servi calde sau reci cu zahăr pudră sau cu dulceață!