Dacă ați fost în vacanță în Grecia, cu siguranță v-ați îndrăgostit de câteva dintre preparatele lor culinare. Unele dintre ele se fac foarte ușor și acasă, iar gogoșile tradiționale grecești fac parte din această categorie.

Loukomadies sau loukoumades, așa cum se numesc, sunt asemănătoare ca mod de preparare cu gogoșile pe care le știm cu toții, doar că aluatul este mai moale în cazul acestora. Pot fi servite cu miere și scorțișoară, cu nucă, zahăr pudră sau cremă de ciocolată. 

Loukoumades - gogoși grecești
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

450 g făină

  • 600 ml apă
  • 1 plic drojdie
  • 2 lingurițe zahăr
  • un praf de sare
  • miere și scorțișoară pentru decor
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Amestecați drojdia cu zahărul, până când obțineți o compoziție lichidă. Turnați maiaua în mijlocul vasului cu făină. Turnați apa călduță, un praf de sare și amestecați bine totul.

Aluatul pe care îl obțineți trebuie să fie moale. Nu mai puneți făină în plus. Lăsați aluatul la dospit o oră.

După ce aluatul s-a dospit, puteți forma gogoșile cu o lingură sau cu un poș. Prăjiți gogoșile în ulei încins, la foc mediu, până când se rumenesc. Focul nu trebuie să fie iute, pentru că gogoșile se vor prăji la exterior și vor rămâne crude în interior.

Când gogoșile sunt gata, turnați miere și scorțișoară peste ele.

Poftă bună!