Gogoșari murați umpluți cu varză

Apare în Conserve, Muraturi, Mancaruri cu legume

Gogoșari murați umpluți cu varză
38 voturi
3 38

Vara și toamna sunt anotimpurile în care avem din belșug legume și fructe proaspete, românești. Ne putem bucura de savoarea lor atât proaspete, cât și sub formă de conserve pentru iarnă, cum ar fi murături sau gemuri și compoturi.

Astăzi vă propunem o rețetă simplă de gogoșari umpluți cu varză, murați, ideali pentru iarnă. Se vor potrivi de minune alături de orice fel de mâncare, se prepară ușor și se păstrează foarte bine peste iarnă. 

Ingrediente

  • 2 kg varză albă
  • 18-20 de gogoșari
  • 1/2 țelină
  • 1 rădăcină hrean
  • 400 ml oțet
  • 600 ml apă
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • zahăr
Timp de preparare: 1 ora
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați și curățați gogoșarii de cotoare și de semințe și lăsați-i la scurs. Dați pe răzătoare țelina, morcovul și hreanul și tocați fin varza. Amestecați bine totul și presărați câteva lingurițe de sare peste, pentru ca varza să se înmoaie.

Când varza s-a înmuiat și a scăzut în volum, umpleți gogoșarii cu ea. Așezați gogoșarii în borcane mari, pe straturi, Este ideal să folosiți bețe de frigărui pentru a separa straturile, astfel încât gogoșarii să nu se turtească. Puneți câteva foi de dafin în fiecare borcan.

Puneți la fiert apa, cu 3 linguri de sare, 2 de zahăr și piperul boabe. Când apa a fiert, agăugați oțetul și mai lăsați câteva minute pe foc. Amestecați până când zahărul și sarea s-au dizolvat și turnați amestecul fierbinte peste gogoșari. Dacă mai este nevoie de saramură, mai faceți o porție sau o jumătate, respectând cantitățile.

Închideți ermetic borcanele și puneți-le la păstrat într-un loc ferit de căldură.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Mâncare de varză cu ciuperci

Dacă nu ați încercat niciodată combinația de varză cu ciuperci, trebuie să preparați această mâncare simplă, rapidă și de post măcar o...

Gogoși cu brânză de vaci

Gogoșile sunt un desert simplu, ieftin și la îndemână, atunci când aveți poftă de ceva dulce. Astăzi vă propunem o rețetă de...

Piure irlandez cu varză și ceapă verde

Banalul piure de cartofi este o garnitură pe cât de populară și ușor de făcut, pe atât de versatilă. Iar rețeta pe care v-o propunem...

Gogoși cu ananas

Gogoșile umplute sunt un desert savuros și surprinzător pentru cei care le gustă. Surpriza constă în feliile de ananas de la mijloc, a căror...

Gogoși mănăstirești

Se spune că mâncarea cea mai gustoasă se prepară la mănăstire. Ciorbe, sarmale, tocănițe, chiar și mâncărurile de post, toate au alt...

Mâncare de cartofi cu varză

Mâncărurile de legume, simple, sunt excelente în perioada postului, dar și pentru vegetarieni. Atunci când nu mai știți ce să...

Supă Miso cu tofu și varză chinezească

Supa Miso sau Miso Soup este un preparat care nu lipsește de pe mesele japonezilor. Se mănâncă la toate mesele, inclusiv la micul dejun,...

Plăcinte cu varză - de post

Nimic nu se compară cu o plăcintă caldă, tradițională, făcută în casă. Iar dacă rețeta este ușoară, ingredientele la îndemână și...

Varză murată pentru iarnă

Varza murată la borcan, la bidon sau chiar la butoi face parte dintre murăturile care nu lipsesc din gospodăriile românilor iarna. Este...

Gogoșari în sos de muștar pentru iarnă

Dacă încă nu ați pus gogoșari la murat pentru iarnă, acum este momentul. Și v-am pregătit o rețetă puțin altfel de gogoșari murați: în...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta