Adaugă rețeta »

Gogonele picante in saramura

Apare în Muraturi

Gogonele picante in saramura
2 voturi
3 2

Ingrediente

  • (pentru un borcan de 1l)
  • 700g gogonele, de marime medie
  • 1 capatana usturoi
  • 2 morcovi
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2-3 buchete conopida
  • 1/2 lingurita boabe piper
  • 1 lingurita boabe mustar
  • 2 frunze dafin
  • 1-2 flori marar uscat
  • 1 ardei iute
  • 1 hrean
  • Pentru saramura:
  • 1 l apa
  • 25 g sare pentru muraturi (1 lingura)
Timp de preparare: 1 ora
Vezi si:

Mod de preparare

1. Taiem morcovii si usturoiul in felii subtiri. Tocam frunzele de patrunjel, daca sunt prea mari.

2. Asezam pe fundul borcanului 2 catei usturoi, frunzele de dafin, boabe de piper si de mustar, eventual si 2 rondele din bucata de hrean.

3. Aranjam gogonelele, intercalate cu usturoi, patrunjel, rondele de morcovi si florile de conopida.

4. La final aranjam restul de hrean taiat in jumatate, florile de marar si ardeiul iute.

5. Turnam saramura fierbinte peste gogonele si lasam sa se raceasca incet, sub o patura, pana a doua zi.

Nu le mutam imediat in camara sau in loc rece. Le mai lasam prin bucatarie pana incep sa fermenteze. Doar atunci le depozitam in camara minim 6 saptamani inainte de a fi servite.
recomandări
Ești pasionat de bucătărie? Ai o rețetă interesantă și vrei să o impărtașești si celorlalți? Adaugă rețeta »
Dacă ți-a plăcut rețeta noastră "Gogonele picante in saramura" nu uita să-i faci un review.

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Paste Picante Cu Ton Si Rosii

Poti transforma o conserva de ton intr-o masa copioasa.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!