Vezi cum se face Glühwein, celebrul vin fiert nemțesc. Glühwein este o băutură ce are la bază vin roșu și diverse condimente.

Cum faci Gluhwein - rețeta germană de vin fiert

Vinul fiert este o băutură alcoolică fierbinte, pe bază de vin roșu, încălzită la 75-80 de grade de cele mai multe ori condimentat cu piper, scorțișoară sau cuișoare și îndulcit cu zahăr.

Glühwein este servit în mod tradițional la tarabele din piețele de Crăciun din Germania și Austria, pentru a ține oamenilor de cald în timp ce fac cumpărături și socializează.

Iată o rețetă de bază, care vă va ajuta să faceți Glühwein, la fel de bun ca în piețele de Crăciun din Germania. De fapt, în realitate, mulți dintre comercianții din târgurile de iarnă pur și simplu reîncălzesc un amestec preîndulcit și precondimentat, așa că, cel mai probabil, cel din această rețetă va avea un gust și mai bun.

Este Gluhwein diferit de vinul fiert obișnuit?

vin fiert nemțesc

Există diferite variante regionale de vin fiert, iar rețeta în sine este întotdeauna mai mult un ghid decât un regulament. Germanii tind să-l prepare destul de simplu, dar puteți experimenta și adăuga cardamom, vanilie, ghimbir sau chiar piper negru. În țările nordice, se adaugă migdale coapte și stafide în vin!

Rețeta germană de vin fiert

Gătire 20 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 1 sticlă (750 mililitri) de vin roșu sec
  • 1/2 portocală medie
  • 180 ml de apă
  • 50 de grame de zahăr granulat
  • 20 de cuișoare întregi
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 2 steluțe de anason, întregi
  • Rom sau amaretto, pentru servire (opțional)

Mod de preparare

Cu ajutorul unui curățător de legume, scoateți coaja de portocală în fâșii late, având grijă să evitați miezul alb, pe care îl puteți pune deoparte. Se stoarce portocala și se pune sucul deoparte.

Combinați apa și zahărul într-o cratiță mare, nereactivă și fierbeți până când zahărul s-a dizolvat complet. Reduceți focul și adăugați cuișoarele, scorțișoara, anasonul stelat, coaja și sucul de portocală. Se fierbe până se formează un sirop parfumat, aproximativ 1 minut.

Reduceți din nou focul și adăugați vinul. Lăsați-l să fiarbă la foc mic cel puțin 20 de minute, dar cu atenție, să nu ajungă la fierbere complet.

Se strecoară și se servește în căni mici, adăugând o doză de rom sau amaretto și ornat cu coaja de portocală și anason stelat deasupra, dacă doriți.