Morcovii pot fi folosiţi cu succes la prăjituri, iar gemul din aceste rădăcinoase este pur şi simplu divin.

Gem de morcovi
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1,2 kg morcovi
  • 100g ghimbir
  • 1kg zahar
  • 1 lamâie + sucul şi coaja rasă

Mod de preparare

1. Se curaţă morcovii sau se spală foarte bine, se trec prin răzătoare şi se cântăresc. Ar trebui să fie un kilogram de morcovi pentru care se va folosi aceeaşi cantitate de zahăr.

2. Într-o cratiţă se pun morcovii şi zahărul, sucul de lamâie şi coaja rasă. Se pune apă exact cât să acopere ingredientele şi se dă în fiert.

3. Se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ o oră şi, când sucul s-a închegat, se adaugă ghimbirul ras.

4. Se stinge focul şi se pune gemul în borcane calde care se lasă să se răcească.