Adaugă rețeta »

Gem de morcovi

Apare în Gem

Gem de morcovi
2 voturi
3 2

Morcovii pot fi folosiţi cu succes la prăjituri, iar gemul din aceste rădăcinoase este pur şi simplu divin.

Ingrediente

  • 1,2 kg morcovi
  • 100g ghimbir
  • 1kg zahar
  • 1 lamâie + sucul şi coaja rasă
Timp de preparare: 1 ora
Vezi si:

Mod de preparare

1. Se curaţă morcovii sau se spală foarte bine, se trec prin răzătoare şi se cântăresc. Ar trebui să fie un kilogram de morcovi pentru care se va folosi aceeaşi cantitate de zahăr.

2. Într-o cratiţă se pun morcovii şi zahărul, sucul de lamâie şi coaja rasă. Se pune apă exact cât să acopere ingredientele şi se dă în fiert.

3. Se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ o oră şi, când sucul s-a închegat, se adaugă ghimbirul ras.

4. Se stinge focul şi se pune gemul în borcane calde care se lasă să se răcească.
recomandări
Ești pasionat de bucătărie? Ai o rețetă interesantă și vrei să o impărtașești si celorlalți? Adaugă rețeta »
Dacă ți-a plăcut rețeta noastră "Gem de morcovi" nu uita să-i faci un review.

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Burfi Cu Morcovi, Cardamom, Fistic Si Migdale - Desert Indian

Acest desert indian, cu aroma de cardamom, fistic si migdale este fantastic, servit cu o cana de ceai, sau cu o cafea dupa pranz.

Morcovi Si Pastarnac Cu Glazura De Miere

Daca vrei o garnitura speciala, atunci trebuie neaparat sa incerci acest preparat.

Pui Cu Spaghete Si Morcovi Copti

Dovada clara ca, de multe ori, cele mai simple retete sunt si si cele mai delicioase.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!