O rețetă foarte ușoară și delicioasă de gem de mere. Vezi ingredientele si modul de preparare.

Gem de mere pentru iarnă

Toamna este anotimpul în care cămările se umplu cu bunătăți pentru iarnă. Murături, conserve, siropuri, compoturi, gemuri, dulcețuri - acum este momentul să profitați de toate legumele și fructele de sezon și să le preparați.

Astăzi vă propunem o rețetă foarte ușoară și delicioasă de gem de mere. Aroma dulce a merelor românești se va combina perfect cu parfumul de scorțișoară și veți obține un gem catifelat și cremos, numai bun de savurat pe o felie de pâine prăjită cu unt.

Rețeta de gem de mere

Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 1,5 kg mere
  • 500 g zahăr
  • zeama de la o lămâie
  • 2 lingurițe scorțișoară

Mod de preparare

Spălați merele și, fără să le curățați, tăiați-le cubulețe. Adăugați zahărul și coaja de lămâie și puneți gemul pe foc.

Când amestecul începe să fiarbă, îndepărtați spuma care se formează la suprafață. Amestecați și lăsați pe foc până când a scăzut cam la jumătate. Merele se vor dizolva și se vor amesteca cu siropul de zahăr.

La final, puneți scorțișoara și opriți focul. Gemul trebuie să fie bine legat. Faceți testul cu paharul de apă: puneți câteva picaturi de gem în apă rece și dacă nu se dizolvă, înseamnă că gemul este gata.

Lăsați gemul de mere să se răcorească puțin, după care îl puteți pune în borcane sterilizate. Păstrați gemul peste iarnă în cămară.