Gem

Miere de pere și ananas

Descoperă cum să faci miere de pere și ananas acasă! Urmărește pașii simpli pentru un desert sănătos și aromat. Ideal pentru toppinguri sau ca delicatesă!

Gem de mere fără zahăr. Dietetic, sănătos și delicios

Cauți o rețetă de gem de mere fără zahăr? Descoperă cum să faci un gem delicios, sănătos și dietetic acasă. Ghid pas cu pas și trucuri pentru cel mai bun gem!

Gem de afine. Rețeta simplă + variante inedite

Descoperă secretele gemului de afine făcut în casă cu această rețetă simplă și delicioasă. Invață cum să adaptezi rețeta adăugând arome precum vanilia, menta sau ghimbirul, pentru a personaliza gemul de afine după gustul tău.

Gem de mure şi mere

Dacă vrei o reţetă specială de gem, încearcă această combinaţie de mure şi mere, pentru a-ţi îndulci dimineţile răcoroase de iarnă.

Gem de mure. O rețetă delicioasă perfectă pentru iarnă

Descoperă secretele preparării unui gem de mure delicios, făcut în casă, cu această rețetă simplă și flexibilă.

Gem de zmeură. Cea mai simplă rețetă pentru iarnă

Descoperă rețeta de gem de zmeură, ușor de preparat și incredibil de delicios. Este gata în 45 de minute și ai nevoie de doar 3 ingrediente.

Gem de căpșuni fără zahăr

Descoperă gemul de căpșuni fără zahăr! Află cum să îl prepari acasă, care sunt beneficiile pentru sănătate și cum să îl folosești în bucătărie.

Gem de căpșuni - rețeta clasică

Învățați să preparați gemul de căpșuni acasă cu rețeta noastră clasică și descoperiți variante inovatoare.

Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă

Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.

Gem de agrișe pentru iarnă

Gemul de agrișe este ușor de făcut, cu ingrediente simple, naturale, care se îmbină perfect. Vezi care sunt pașii de preparare.

Gem de struguri. Rețeta simplă și fără sâmburi

Aceasta este cea mai ușoară rețetă de gem de struguri pe care o veți găsi. Fără sâmburi și fără pectină. Vezi cum se prepară.

Gem de pere. Rețeta simplă din 3 ingrediente și în doar o oră

Această rețetă de gem de pere este cât se poate de simplă, dar și ieftină, întrucât necesită doar trei ingrediente de bază.

Gem de smochine cu nuci

Pentru această rețetă de gem de smochine cu nucă nu vei avea nevoie decât de patru ingrediente simple: smochine proaspete, lămâie, zahăr și nuci. Vezi cum se prepară.

Gem de mere cu scorțișoară

Gemul de mere cu scoțișoară are o aromă deosebită și este o încântare în sezonul rece, servit pe felii de pâine prăjită caldă, cu unt, lângă ceai sau cafea, sau chiar folosit în alte deserturi.

Gem de gutui fără zahăr

Gemul de gutui și mere, fără zahaăr, este una dintre cele mai savuroase și mai iubite arome ale toamnei. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Gem de smochine fără zahăr

Gemul de smochine fără zahăr este dulce, gustos, ieftin, dar și foarte sănătos. Se pregătește extrem de ușor și repede, din doar cinci ingrediente, și poate fi savurat pe pâine prăjită, biscuiți sau chiar lângă brânză brie proaspătă sau alte tipuri de brânzeturi, după preferințele fiecăruia.

Gem de gutui. Ingrediente și mod de preparare

Te-ai întrebat vreodată cum se face gem de gutui? Care sunt cele mai potrivite asocieri de arome și cea mai simplă rețetă? Vei afla tot ce trebuie să știi în rândurile de mai jos.

Gem de smochine. Rețeta simplă, din 3 ingrediente

Această rețetă de gem de smochine se face cu doar trei ingrediente simple: smochine proaspete cu coajă, zahăr și suc de lămâie.

Gem de prune cu nucă

Gemul de prune și nuci este aromat și extrem de sofisticat.

Gem de prune - rețeta simplă, tradițională

Această rețetă de gem de prune, simplă, clasică, se prepară folosind doar patru ingrediente: prune, zahăr, zeamă de lămâie și apă. În plus, nu e nevoie să adaugi deloc pectină.

Gem de mere pentru iarnă

O rețetă foarte ușoară și delicioasă de gem de mere. Vezi ingredientele si modul de preparare.

Gem de prune (magiun) fără zahăr

Gem de prune fără zahăr, simplu, sănătos și fără conservanți, care se face dintr-un singur ingredient: prune. Vezi cum se prepară.

Dulceață din fructe de soc

Dacă primăvara ne bucurăm de aroma deosebită a socului prin suc și sirop, în toiul verii este momentul optim pentru a prepara o dulceață din fructe de soc. Acele bobițe mici, închise la culoare, extrem de aromate, care pot fi ușor confundate cu coacăzele, pot fi transformate într-o dulceață delicioasă.  Perioada optimă pentru culegerea fructelor de soc este sfârșitul lunii iulie - începutul lunii august. Procesul de alegere a fructelor pentru dulceață poate părea migălos, dar vă asigurăm că merită efortul. Trebuie alese doar fructele coapte, închise la culoare, și îndepărtate cele verzi, pentru că acelea vor da un gust acru dulceței. 

Gem de caise - simplu și delicios

Rețeta simplă și gustoasă de gem de caise, care se face rapid și nu conține conservanți artificiali. Ce fel de caise se folosesc și cât zahăr este necesar.

Gem de morcovi

Morcovii pot fi folosiţi cu succes la prăjituri, iar gemul din aceste rădăcinoase este pur şi simplu divin.

Gem Picant

Aromat si usor de facut, pentru acest gem nu este nevoie sa stai toata ziua in bucatarie.

Marmeladă de clementine cu foi de dafin

Marmelada de clementine, clasică, englezească, a fost reinventata prin adaugarea foilor de dafin, pentru o aroma discreta. Este perfecta intinsa pe paine prajita, dimineata.

Gem De Rosii Si Ardei Iute

Un gem dulce, dar putin iute, care se potriveste perfect cu biscuiti de casa si branza.

Prajitura De Ciocolata Cu Coniac

Aceasta prajitura de ciocolata are un indiciu suplimentar al decadentei, o aroma imbietoare de coniac.

Biscuiti Cu Ciocolata, Menta Si Coacaze Negre

Foarte usor de facut, acesti biscuiti sunt perfecti pentru ceaiul de dupa-amiaza, sau pot constitui un mic-dejun langa o cafea fierbinte.

Panettone Cu Ricotta

200g ricotta 1/2 lingurita esenta de vanilie 4 trufe de ciocolata, tocate 1 1/2 lingurite de scortisoara macinata 8 felii de panettone 110g gem 3 oua 125ml smantana 2 linguri unt 2 linguri de zahar pudra

Pulpa De Miel Cu Gem De Ardei Iute Si Rozmarin

Un preparat deosebit pentru o masa speciala.

Budinca De Orez, Cu Vanilie Si Nucsoara

Nu e nimic mai reconfortant decat un bol de budinca de orez cu gem.

Magiun de macese

1 kg macese, 200 g miere/litru

Gem de pepene galben

1 kg pepene galben,1/2 baton vanilie,4 linguri zeama lamaie/litru,200 g miere/litru

Gem de coacaze

1 kg coacaze, gelatina, 400 g miere/litru

Gem de corcoduse

1,5 kg corcoduse1 kg zaharZeama de la o lamaie

Marmelada de pere

2 kg pere dulci50 g fructozaapa sa acopere perele in oala

Marmelada de mere

2 kg mere200 g fructoza

Gem de cirese

3 kg cirese, 1 kg zahar, vanilie

Gem cu prune si nuci

4 kg de prune mici 1 kg zahar 150 g miez de nuca 2 lingurite scortisoara

Gem de struguri cu nuca

un kg struguri dulci (Hamburg) 500 g zahar 5 cuisoare 1 lingurita scortisoara macinata 100 g miez de nuca

Gem delicios de fructe de padure

500g mure, 500g afine, 1 lamaie, 1 kg zahar.

Gem gustos de piersici

1 kg pulpa de piersici,1 kg zahar, 1 lamaie.

Dulceata din fructe de padure

2 kg fructe de padure (zmeura, mure si afine) 1 kg zahar sucul de la 1 lamaie 1 aspirina

Sarlota cu cirese

pt rulada:5oua75g zahar75g faina1 plic zahar vanilat1plic praf de copt1 borcan gem acrisor(eu am folosit de coacaze salbatice cred ca asa se traduce) de 300gpt crema:1 compot cirese sau cirese proaspete2 linguri amidon400ml lapte1 budinca vanilie1 zahar vanilat300ml smantana pentru frisca4 linguri zahar1 plic gelatina

Prajitura Rigo Jancsi

Blatul: 6 oua 6 linguri cu zahar 6 linguri cu apa rece 3 linguri cu cacao 4 linguri faina cu agent de cresterecrema: 2 cutii cu smanatana pt frisca(de cate 250 ml fiecare,38%) 400 g ciocolata amaruie 2 lingurite ness cafeGlazura:ciocolata topita (sau ungem partea de sus cu gem si presaram cacao)

Gem de mere si prune

5 mere (aprox 1 kg au avut ale mele)500 g prune500 g zahar1 lingurita de scortisoara1/2 lingurita de nucsoarazeama si coaja de la o lamaieIn plus, 2 linguri de apa, daca merele si prunele sunt mai seci, cum au fost ale mele..

Dulceata de mere cu scortisoara

1800 gr mere gata curatate,300 ml apa,800 gr zahar,1 lgta scortisoara macinata,3 aspirine.