Vara, supele reci, gazpacho, sunt ideale pentru un prânz rapid și răcoritor. Se fac repede, în 5 minute supa este gata, nu necesită preparare termică și pot fi făcute din orice combinație de legume și arome.

Supa pe care v-o propunem astăzi este extrem de ușoară, răcoritoare și gustoasă. În plus, are puține calorii și vă puteți bucura de câteva porții fără să vă simțiți vinovați. 

Supă rece de castravete (gazpacho)
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 2 castraveți fabio
  • 1 ardei gras verde
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 avocado
  • 3-4 fire ceapă verde
  • mentă verde
  • 150 ml iaurt
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curățați castraveții și tăiați-i pe jumătate, pe lung. Scoateți semințele cu o lingură. Tăiați castraveții și ardeiul cubulețe. Puneți toate ingredientele, mai puțin menta într-un blender sau robot de bucătărie. Păstrați 2 linguri de iaurt pentru servit.

Pasați bine toate ingredientele. Adăugați sare și piper după gust și mai puneți un strop de apă, dacă vreți ca supa să fie mai subțire.

Decorați cu mentă proaspătă și cu iaurt. Serviți supa cât mai rece.

Poftă bună!