Sigur ați auzit de garlic bread. Sau pâine cu usturoi, pe românește. Se găsește congelată, la supermarket, dar este și mai gustoasă atunci când este făcută în casă. 

Pâinea cu usturoi este o gustare delicioasă, care se face extrem de simplu și pentru care aveți nevoie de foarte puține ingrediente. Dacă aveți o franzelă din ziua precedentă, care s-a uscat, o puteți transforma într-o delicioasă pâine cu usturoi (garlic bread).

Garlic bread - cel mai gustos mod de a savura pâinea
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 1 franzelă mare (cca 500 g)
  • 125 g unt
  • 5 căței de usturoi
  • 1/2 legătură pătrunjel proaspăt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Tăiați pâinea în felii groase, dar nu până jos. Lăsați o bază de 1 cm, astfel încât feliile de pâine să rămână prinse una de alta.

Puneți untul, usturoiul zdrobit și pătrunjelul într-un bol, asezonați cu sare și piper și amestecați bine, până când devine omogen. Este bine ca untul să fie la temperatura camerei.

Ungeți cu amestecul de unt între fiecare două felii de pâine. Înveliți pâinea în folie de aluminiu și puneți-o la cuptor pentru 15 minute. Dați la o parte folia și mai lăsați cinci minute la cuptor, sau până când pâinea devine crocantă la exterior.