Ganache de ciocolată - crema perfectă pentru orice tort sau prăjitură

Apare în Prajituri de casa, Prajituri cu ciocolata, Prajituri cu crema

Ganache de ciocolată - crema perfectă pentru orice tort sau prăjitură
7 voturi
4 7

Atunci când te gândești la o prăjitură sau un tort de ciocolată, te gândești, automat, la crema fină care face desertul deosebit. Așa-zisul ganache de ciocolată, cremos, pe care îl regăsim în aproape orice desert pe bază de ciocolată. 

Astăzi vă prezentăm cea mai simplă și, în același timp, cea mai bună cremă tip ganache de ciocolată. Este o rețetă universală, folosită și în patiserii și cofetării. Este potrivită pentru orice blat, fie el de prăjitură sau de tort și nu aveți cum să dați greș cu ea. Se face din două ingrediente, foarte repede și este imposibil să nu vă placă.

Tot secretul constă în calitatea ingredientelor. Nu faceți rabat la calitate când vine vorba de ciocolată. Dacă alegeți o ciocolată menaj, veți avea o cremă banală, poate chiar fadă și lipsită de gust. Dacă alegeți o ciocolată de calitate, și crema va fi una de calitate superioară, fină, aromată, perfectă pentru un tort aniversar, o prăjitură cu cremă sau pur și simplu, de savurat ca atare. 

Ingrediente

  • 500 g ciocolată
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 150 g unt (opțional)
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți frișca lichidă într-un vas pe foc. Când aceasta s-a încălzit și dă semne că începe să fiarbă, opriți focul.

Rupeți ciocolata în bucăți și puneți-o în vasul cu frișca încălzită. Lăsați câteva minute să se topească, după care amestecați bine cu un tel. Puneți untul tăiat cubulețe (acesta este opțional) și încorporați-l și pe el. Veți obține o cremă de ciocolată lucioasă și subțire ca și consistență.

Lăsați să ajungă la temperatura camerei, după care dați crema la frigider. Nu vă faceți griji dacă pare prea lichidă, aceasta se va întări la frigider și atunci când o veți mixa.

După ce crema a stat o oră la frigider, o puteți folosi ca atare, dacă vreți o cremă subțire, sau o puteți bate cu mixerul, pentru a obține un ganache de ciocolată perfect, spumos, aerat.

Bateți la viteză mare, 3-4 minute. Crema își va dubla volumul și va deveni pufoasă. Atenție, dacă bateți prea mult cu mixerul, riscați să se taie crema!

Folosiți la tortul sau la prăjitura preferată.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Alfajores, Biscuiti Aromati, Cu Crema De Caramel

Biscuiti aromati, cu crema de caramel. Ce iti poti dori mai mult de la o gustare?

Tort De Ciocolata

Niciun tort nu poate fi mai usor de facut decat acesta!

Tort Din 3 Ingrediente

50% cheesecake, 50% tort de ciocolata alba, 100% incredibil de gustos.

Tort Little Black Dress

Este un tort foarte simplu, dar care va uimi pe toata lumea.

Degete De Vrajitoare, O Reteta Perfecta Pentru Seara De Halloween

O reteta perfecta pentru seara de Halloween.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta