Ganache-ul este cea mai populară cremă de tort, care se face din ingrediente la îndemână, simplă și rapidă. Fie că vorbim despre ganache de ciocolată neagră sau albă, aveți nevoie de ingrediente de calitate pentru o cremă deliciosă și pufoasă.

Secretul este ca ganache-ul să fie rece de la frigider atunci când îl bateți cu mixerul și să nu mixați mai mult decât trebuie, pentru că altfel se va tăia. Un minut în plus de mixat și frișca se va separa, iar crema va fi compromisă.

Ganache de ciocolată albă
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 200 g ciocolată albă
  • 150 ml smântână lichidă
  • 40 g unt

Mod de preparare

Rupeți ciocolata în bucăți și topiți la bain marie sau la microunde. Lăsați să se răcească, după care adăugați smântâna lichidă peste ea, astfel încât să fie complet acoperită. adăugați untul la temperatura camerei și amestecați.

Lăsați amestecul să stea la frigider pentru cel puțin două ore. Pentru a obține acel ganache pufos și cu volum, amestecați cu mixerul pentru 1-2 minute, la viteză mare. Mixați doar până când crema s-a închegat. Dacă mixați prea mult, frișca se va separa.

Folosiți la prăjituri, torturi sau orice fel de desert. Poftă bună!