Aceste fursecuri moi și untoase cu coajă de portocală sunt extrem de ușor de făcut și vi se vor topi în gură.

Fursecuri fragede cu coajă de portocală

Datorită cojii de portocală, fursecurile sunt pline cu aromă de citrice. Tot ce aveți nevoie pentru a le pregăti sunt câteva ingrediente simple și veți face aceste fursecuri în cel mai scurt timp.

Din fericire, rețeta nu necesită ingrediente speciale, iar aluatul de fursecuri se omogenizează rapid cu un mixer. Ușoare și răcoritoare, sigur veți dori să mâncați prăjitură după prăjitură.

Rețeta de fursecuri cu coajă de portocală

Preparare 20 minute
Gătire 15 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

(pentru aproximativ 40 de fursecuri)

  • 230 grame de unt nesărat
  • 200 de grame de zahăr
  • 4 lingurițe de coajă de portocală rasă
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 240 de grame de făină
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade pentru 15 minute.

Amestecați împreună untul si zahărul într-un castron mare. Adăugați coaja de portocală și extractul de vanilie și apoi blenduiți foarte bine.

Într-un alt castron, amestecați împreună făina, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Puneți amestecul de făină în cel de unt cremos și mixați-l până se omogenizează bine. Uneori, aluatul de fursecuri poate avea o consistență lipicioasă. În astfel de cazuri, dați la rece aluatul la frigider timp de aproximativ o oră înainte de a coace, altfel veți avea prăjituri subțiri de genul clătitelor.

Scoateți câte o lingură de aluat pentru fiecare prăjitură, aplatizați-l ușor și puneți-l în tava tapetată cu hârtie de copt la 5 cm distanță. Coaceți 10-12 minute sau până când marginile se rumenesc ușor.

Scoateți tava din cuptor și lăsați fursecurile să se odihnească încă 2-3 minute în tavă și apoi transferați prăjiturile pe un platou pentru a se răci complet înainte de a le depozita într-un recipient ermetic.

Tips & Tricks

Aceste fursecuri cu coajă de portocală sunt crocante pe margini și fragede la mijloc atunci când sunt proaspete. Dar ceea ce trebuie să știți este că după o zi încep să devină și mai moi.

Trucuri pentru cele mai bune fursecuri

Cum se întinde un fursec în timpul coacerii, pe foaia de copt, este ceva ce nu se poate spune cu exactitate. Depinde de calitatea ingredientelor folosite, de consistența aluatului etc. Așadar, cel mai bun mod de a determina acest lucru este să testați la început 3-4 fursecuri.

Puneți cu lingura aluatul pentru pentru 2 fursecuri și lăsați-l așa, iar pentru celelalte 2 fursecuri aplatizați-l ușor. Lăsați-le la copt. Văzând cum se întind, determină modul în care trebuie să procedați, respectiv dacă este cazul să aplatizați aluatul înainte de coacere sau nu.