Timp total 1 oră

Ingrediente

  • Blat: 1 cana faina, 1/3 cana + 1 lingura vegetable shortening - eu am pus unt cocos, 1/2 lingurita sare, 2 sau 3 linguri apa foarte rece, in functie de cit de multa cere aluatul.
  • Umplutura: 4 cani rubarba - eu am avut doar 2 cani, am completat cu mure, 1 cana zahar - eu am pus 1/4 cana fructoza (in mod normal reteta cere 1/4 cana zahar pentru fiecare cana de rubarba ale carei tulpini sint foarte acre eu inlocuind cu mure, care sint f dulci am considerat ca 1/4 cana fructoza ar trebui sa ajunga la toata compozitia), 1/4 lingurita de scortisoara, 1 ou sau 2 linguri de frisca lichida, sau de lapte amestecat cu frisca lichida.
  • Toping: 1/4 cana zahar brun, 1/4 cana unt, 1/2 cana faina.