Aceste fursecuri sunt super moi și pline de aromă de lămâie. Și cel mai important: sunt extrem de ușor de făcut, fiind deliciul perfect pentru oricine iubește deserturile cu lămâie!

Fursecuri cu lămâie. Sunt super moi și pline de aromă

Aceste fursecuri cu lămâie nu numai că sunt moi și delicioase, dar sunt și:

  • ușor de făcut
  • pline cu aromă de lămâie
  • acoperite cu o glazură de lămâie!

Ingredientele necesare pentru preparearea fusecurilor

Pentru a face aceste savuroase prăjituri cu lămâie, veți avea nevoie doar de câteva ingrediente simple. Iată ce veți folosi pentru a le pregăti:

Făină: Aceasta oferă structură și consistență, astfel încât fursecurile să nu se destrame atunci când le ridicați. Pentru a ști că le faceți corect, asigurați-vă că utilizați metoda lingurii și respectați cantitatea atunci când măsurați făina. Prea multă făină înseamnă automat și prăjituri sfărâmicioase.

Bicarbonat de sodiu și sare: bicarbonatul de sodiu ajută la umflarea fursecurilor, iar sarea scoate în evidență aromele.

Unt nesărat: Întotdeauna este recomandat untul fără sare atunci când vine vorba de coacere. Dacă folosiți unt sărat, reduceți cantitatea de sare din această rețetă.

Zahăr granulat: Ideal de folosit este zahărul brun în rețetele de prăjituri ori de câte ori este posibil, dar pentru aceste fursecuri trebuie utilizat zahăr granulat. Acesta permite aromei de lămâie să iasă în evidență cu adevărat, îndulcește prăjiturile și le ajută să crească pe măsură ce se coc în cuptor.

Ou: Acesta este adăugat pentru a ajuta la legarea aluatului de fursecuri. Un ou la temperatura camerei este cel mai bun pentru a fi sigur că se amestecă așa cum trebuie în aluat.

Suc și coajă de lămâie: Sucul proaspăt de lămâie reprezintă cea mai bună alegere, dar poate fi adăugat și din cel îmbuteliat. O lămâie medie va da aproximativ 1 lingură de coajă de lămâie rasă și 2 linguri de suc proaspăt de lămâie.

Extract de lămâie: Acesta ajută la îmbunătățirea aromei de lămâie în fursecuri. Totuși, dacă nu găsiți niciun fel de extract de lămâie, vă recomandăm să adăugați încă 1/2 până la 1 lingură de coajă de lămâie pentru a spori aroma de lămâie.

Cum se fac fursecurile cu lămâie

Pentru a face aceste fursecuri cu zahăr și lămâie, va trebui să începeți prin a amesteca făina, bicarbonatul de sodiu și sarea. Puneți-le deoparte și apoi amestecați ingredientele umede.

Primul pas este să bateți împreună untul moale și zahărul granulat timp de 1 până la 2 minute sau până când sunt bine combinate. Apoi, amestecați un ou la temperatura camerei până când este complet încorporat în aluatul de unt și zahăr. Pentru ca oul să fie bine combinat, aveți grijă și strângeți tot ce rămâne pe marginile bolului.

Apoi, amestecați sucul de lămâie, coaja de lămâie și extractul de lămâie până se combină complet. Aluatul poate părea puțin închegat din cauza acidității lămâii, dar acest lucru este în regulă. Amestecați ingredientele uscate până când acestea se combină așa cum trebuie.

La sfârșit, acoperiți aluatul de fursecuri și lăsați-l la rece cel puțin 30 de minute. Asta va ajuta ca fursecurile să se închege și să nu se întindă prea mult în cuptor. De asemenea, vă recomand să preîncălziți cuptorul la 180°C în timp ce aluatul de fursecuri se răcește.

Pentru aceste prăjituri, este bună de folosit o lingură de prăjituri pentru că va face ca prăjiturile să aibă dimensiunea perfectă. Pur și simplu puneți aluatul într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt și coaceți prăjiturile timp de 10 până la 13 minute. Este recomandat să se răcească în tava de copt timp de 5 până la 10 minute, apoi să fie transferate pe un platou, pentru a se răci complet.

Rețeta de fursecuri cu lămâie

Preparare 25 minute
Gătire 15 minute
Timp total 40 minute

Ingrediente

Ingredientele necesare pentru apoximativ 18 fursecuri

  • 220 de grame de făină universală
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță de sare
  • 115 grame de unt nesărat moale
  • 150 de grame de zahăr granulat
  • 1 ou mare la temperatura camerei
  • coaja unei lămâi medii
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
  • 1 și 1/2 linguriță de extract de lămâie
  • Opțional: 2-3 picături de colorant alimentar galben

Mod de preparare

Într-un castron mare, amestecați făina, bicarbonatul de sodiu și sarea. Apoi, puneți-le deoparte.

În bolul unui mixer sau într-un alt bol mare, bateți untul și zahărul granulat împreună timp de 1 până la 2 minute sau până când se combină bine. Adăugați oul și amestecați până se omogenizează complet.

Amestecați coaja de lămâie, sucul de lămâie, extractul de lămâie și colorantul alimentar galben până când se combină complet, strângând tot aluatul ce rămâne pe părțile laterale ale bolului după cum puteți mai bine. După aceea, adăugați ingredientele uscate și amestecați până se omogenizează.

Acoperiți cu o folie alimentară și transferați la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă mare sau două mai mici cu hârtie de copt. Scoateți aluatul de fursecuri din frigider. Folosind o linguriță pentru prăjituri, puneți bile din aluatul de prăjituri pe foile de copt pregătite, dar cu atenție, pentru că trebuie să lăsați puțin spațiu între ele.

Coaceți timp de 10 până la 12 minute sau până când vârfurile fursecului sunt întărite. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le la răcit pe foile de copt timp de 5 până la 10 minute, apoi transferați prăjiturile pe un platou pentru a se răci complet.