Furnici în copac

Apare în Carne tocata, Mancare chinezeasca, Mancaruri cu carne

Furnici în copac
6 voturi
4 6

Chiar dacă la prima impresie nu sună a ceva comestibil, vă asigurăm că furnicile în copac sunt un preparat extrem de gustos și ușor de făcut. Inspirat din bucătăria asiatică, furnicile în copac nu sunt altceva decât o combinație de carne tocată, noodles și urechi de lemn, toate combinate cu condimente și arome asiatice. 

Ingrediente

  • 250 g carne tocată
  • 200 g noodles
  • 5 ciuperci urechi de lemn deshidratate
  • 3 fire ceapă verde
  • 1 bucățică ghimbir
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute
  • 1 linguriță amidon
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură oțet de orez
  • 2 lingurițe ulei de susan
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți ciupercile uscate la înmuiat într-un bol cu apă caldă.

Amestecați carnea tocată cu sare, piper, oțetul de orez și amidonul. Omogenizați bine și lăsați la rece 15 minute.

Tocați mărunt ardeiul iute, ceapa verde, usturoiul și ghimbirul. Puneți noodles în apă fiartă pentru 5 minute, după care îi veți trece printr-un jet de apă rece.

Puneți uleiul de susan la încins într-o tigaie pe foc. Adăugați ardeiul iute tocat mărunt, ceapa, ghimbirul și usturoiul. Când s-au călit puțin, adăugați carnea tocată. Căliți totul împreună până când carnea s-a fărâmat și și-a schimbat culoarea. Ingredientele se vor combina și se vor transforma într-un sos.

Tăiați fâșii ciupercile și puneți-le peste amestecul din tigaie. Adăugați sosul de soia și amestecați bine. Ultimul pas este să puneți tăițeii peste și să amestecați totul.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta