O reteta plina de legume cu frunze verzi, ideale pentru buna functionare a organismului si este si ieftina de preparat.

Frittata Cu Spanac, Praz Si Mazare
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • Unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2buc praz
  • 100g baby spanac
  • 150g mazare congelata
  • 10 oua
  • 100ml lapte
  • frunze de busuioc
  • 150g frunze de salata mixta
  • 1/2 lamaie - sucul

Mod de preparare

1. Se topeste untul si 2 linguri de ulei intr-o cratita. Se taie prazul in rondele, se adauga in cratita si se caleste timp de aproximativ 7 minute, amestecand, pana se inmoaie.

2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se adauga spanac si mazare peste praz. Se gatesc timp de 2-3 minute, pana cand spanacul este fraged. Se asezoneaza.

3. Se bat ouale cu laptele intr-un castron si se asezoneaza. Se adauga peste legume, condimentand cu frunze de busuioc (rupte). Se agita scurt pentru a distribui uniform.

4. Se baga la cuptor timp de 20-25 de minute pana se intareste. Se raceste timp de cateva minute, apoi se rastoarne pe o farfurie. Se condimenteaza frunzele de salata cu suc de lamaie si ulei de masline, se asezoneaza si se serveste cu frittata.