Nimic nu se compară cu o bucată de carne de vită gătită corect și însoțită de un sos delicios. Rețeta de vită Diane este una extrem de cunoscută în afară și a început să devină populară și în bucătăriile de la noi, chiar dacă nu cu același nume. Este vorba, practic, de o friptură de vită cu sosuri și ciuperci, aromată și delicioasă.

Rețeta pe care v-o propunem astăzi îi aparține celebrului bucătar Gordon Ramsay. Este ușor de făcut și 90% din reușită constă în alegerea unei cărni de vită de calitate. 

Friptură de vită Diane
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 4 bucăți carne de vită
  • 2 cepe șalotă
  • 150 g ciuperci
  • 1 linguriță unt
  • 1 cățel de usturoi
  • 1-2 lingurițe sos Worcestershire
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • 1/2 pahar coniac
  • 200 ml smântână lichidă
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curățați bucățile de vită de piele și grăsimi. Presați carnea cu palma, pentru a deveni mai subțire. Asezonați bucățile de carne cu sare și piper.

Puneți un strop de ulei de măsline într-o tigaie la încins. Agăugați bucățile de carne și prăjiți-le câte un minut pe fiecare parte, cât să își schimbe culoarea. Dați carnea la o parte de pe foc.

Pentru sos, puneți puțin ulei de măsline într-o tigaie și adăugați ceapa tocată fin. Lăsați pe foc până când ceapa s-a înmuiat. Adăugați o linguriță de unt, după care puneți ciupercile feliate. Adăugați și usturoiul zdrobit. Urmează sosul Worcestershire și muștarul, amestecați și mai lăsați un minut. Adăugați coniacul, având grijă să stați departe de tigaie, pentru că va lua foc.

Când alcoolul s-a evaporat, adăugați smântâna și lăsați sosul să se îngroașe puțin. Puneți din nou carnea de vită în tigaie, peste sos, și mai lăsați câteva minute, cât să fie gătită așa cum vă place.

Serviți friptura cu sos din belșug. Poftă bună!