O friptura "in sange", servita cu sos cremos de ciuperci si cartofi. Un preparat foarte sanatos si usor de gatit.

Friptura De Vita Cu Sos De Ciuperci Si Cartofi
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 600g muschi de vita, taiat in 4 fileuri
  • 500g cartofi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa, taiata fin
  • 200g ciuperci, taiate felii
  • 2 linguri de sos Worcestershire
  • 1/3 cana smantana
  • ruccola
  • patrunjel, tocat fin, pentru a servi

Mod de preparare

1. Se curata cartofii si se pun la fiert. Se lasa la foc mediu pana cand se inmoaie. Se scot si se scurg. Se stropesc cu putin ulei si se condimenteaza cu sare si piper, pentru a servi.

2. In acelasi timp, se perie fripturile cu ulei si se condimenteaza cu sare si piper. Se incalzeste o tigaie grill, la foc mediu. Se adauga fripturile si se gatesc timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Se transfera intr-o farfurie si se acoperă cu folie.

3. Se pun ceapa si ciupercile intr-o tigaie si se gatesc pana devin aurii. Se adauga sosul Worcestershire, smantana si 1/3 cana cu apa. Se da in fiert cateva minute si se ia de pe foc. Se condimenteaza cu sare si piper. Se serveste friptura acoperita cu sos de ciuperci, cartofi cu patrunjel, pe pat de ruccola.