Pulpe de pui dezosate, la cuptor, cu busuioc si usturoi din doar câteva ingrediente. Se adaugă usturoi și unt pentru a face pulpele de pui mai aromate și mai suculente.

Pulpe de pui dezosate la cuptor cu busuioc si usturoi

Această rețetă este o altă idee pentru o cină ușoară și simplu de făcut. Și din câteva ingrediente pe care cel mai probabil le aveți la îndemână.

Pulpele de pui la cuptor pot fi servite cu orez, piure de cartofi sau paste. Puteți opta pentru orice tip de garnitură. Și dacă puneți și o salată lângă, masa va fi un real succes.

Cât timp se gătesc pulpele de pui la cuptor?

Timpul de care aveți nevoie pentru a găti pulpele de pui în cuptor poate varia în funcție de temperatura cuptorului și de dimensiunea acestora.

Cumpărați pulpe de pui de dimensiuni mici până la mijlocii, deoarece se vor face mult mai repede decât cele mai mari. Dar trebuie să țineți cont de faptul că pulpele de pui mai mari tind să rămână puțin mai suculente decât pulpele mai mici.

O temperatură de 175 de grade Celsius este suficient de mare pentru a găti puiul, dar și suficient de scăzută pentru a păstra carnea suculentă. În același timp, este ideală pentru a oferi pielii puiului o crustă aromată și crocantă.

În funcție de temperatura cuptorului și de dimensiunea pulpei de pui, coacerea poate dura de la 45 de minute la o oră întreagă sau chiar mai mult.

Cum se prepară pulpe de pui dezosate la cuptor cu busuioc si usturoi

Preparare 10 minute
Gătire 1 oră și 30 minute
Timp total 1 oră și 40 minute

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui mari
  • 60 grame de unt nesărat, topit
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1/4 linguriță de praf de usturoi
  • sare după gust
  • piper după gust

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius. Puneți puiul în tava de copt.

Asezonați cu sare și piper. Între timp, amestecați untul topit cu busuioc uscat și pudră de usturoi. Ungeți pulpele de pui cu unt.

Apoi, puneți pulpele la cuptor (fără să le acoperiți în vreun fel) și lăsați-le la făcut în jur de o oră sau mai mult, cât e necesar, până când se rumenesc bine.

Tips & Tricks

Dacă pulpele de pui încep să se rumenească prea repede, acoperiți ușor cu o bucată de folie de aluminiu.

Trucuri pentru cele mai bune pulpe de pui la cuptor

  • Se adaugă usturoi pentru a face pulpele de pui la cuptor mai aromate. Este știut deja că usturoiul și puiul merg bine împreună.
  • Un alt truc pe care îl puteți face este că adaugați unt topit. Astfel, puiul va avea un gust mult mai bun. Umed, fraged și suculent!

Calorii și valori nutriționale

O pulpă de pui dezosată la cuptor, cu busuioc și usturoi are 410 kcal.

  • Calorii

    410kcal

  • Proteine

    21g

  • Carbohidrați

    1g

  • Zaharuri

    1g

  • Fibre

    1g

  • Grăsimi

    35g

  • Grăsimi saturate

    15g

  • Colesterol

    160mg

  • Sodiu

    110mg

  • Potasiu

    275mg

  • Vitamina A

    670IU

  • Vitamina C

    1mg

  • Calciu

    20mg

  • Fier

    1mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.